Lähetysyhdistys Kylväjä

Tervetuloa kirkon lähetysjärjestö Kylväjän sivuille!

Sitoudumme työssämme kokonaisvaltaiseen lähetysnäkemykseen. Siihen kuuluu sekä evankeliumin julistaminen että yhteisöjen elinolojen kohentamiseen ja kestävään kehitykseen tähtäävä palvelu.

Tutustu tarkemmin Kylväjään.

Ajankohtaista

Uusi elämä Euroopassa

Pakolaismatka on tuonut Ateenaan tuhansia ihmisiä, joista moni on saanut löytää Jeesuksen.

Sota ja traumaattiset muistot eivät ole ainoita asioita jotka yhdistävät Eurooppaan saapuneita pakolaisia. Monet kertovat kohdanneensa matkallaan ensimmäistä kertaa elämässään kristittyjä Kreikan saarien pakolaisleireillä tai Ateenassa. Kristittyjen kohtaaminen on aiheuttanut hämmennystä, koska päinvastoin kuin muslimeille yleensä on opetettu, he eivät ole olleetkaan sellaisia moraalittomia ihmisiä, joista kannattaa pysytellä kaukana. Kristittyjen osoittama käytännön huolenpito ja rakkaus koskettaa. Perinteinen länsimainen julistus synnistä ja anteeksiannosta ei välttämättä ole se mikä puhuttelee, pikemminkin Jumalan rakkaus ja kiinnostus ihmistä kohtaan, ja se rauha ja toivo mitkä ovat Jeesuksessa löydettävissä. Usein kääntyneet kertovat myös yliluonnollisista kokemuksista, esimerkiksi Jeesuksen kohtaamisesta unessa. Nämä asiat yhdistettynä vapauteen kysyä ja kuulla kristinuskosta ovat monelle merkittäviä.

Kreikassa on tällä hetkellä satoja, ellei tuhansia pakolaistaustaisia uusia kristittyjä. Pakolaisseurakuntien pastorit kertovat että opetuslapseuttamiselle on suuri tarve. Moni haluaa lähteä seuraamaan Jeesusta, mutta uskoon kasvaminen ja kristittynä elämisen opettelu on pitkä prosessi. Tasapainoinen ja luotettava Raamattuopetus uskon alkumetreillä olisi välttämätöntä.

 • Kylväjä jatkaa kestävänä hedelmää kantavaan vuoteen 2019

  Kylväjä jatkaa kestävänä hedelmää kantavaan vuoteen 2019

  Lähetysyhdistys Kylväjän syyskokous kokoontui lauantaina 15.12 Bullankulmassa Helsingissä. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma vuodelle 2019 otsikolla Hedelmää kantava, joka jatkaa Toiminnan linjauksesta 2016–2020 nousevia teemoja. ”Pysymme Kristuksessa voidaksemme intorealistisesti kantaa hedelmää toisten iloksi.”

  Lähetysjohtaja Pekka Mäkipää kuvaa hedelmän kantamista kestävänä kehityksenä: ”Hedelmän kantamisen vuonna kiinnitämme huomiota kestävään kehitykseen, sanan raamatullisessa merkityksessä. Lähetystyössä, kuten kaikessa kristillisyydessä, kestävyys eli kärsivällisyys on korkein hyve: ’Hyvään maahan pudonnut siemen tarkoittaa niitä, jotka sanan kuultuaan pysyvät siinä puhtain ja ehein sydämin ja kestävinä tuottavat hyvää satoa.’ (Luuk. 8:15) Kestävyys, kreikan kielellä hypomone tarkoittaataakan alle jäämistä ja valoisan mielenlaadun säilyttämistä ahdinkojenkin keskellä.”

 • Bishoftun kirje kirkoille

  Luterilaisen tunnustuksen ja lähetystyön maailmanlaaja yhteysverkosto (Global Confessional and Missional Lutheran Forum) kokoontui Etiopian Bishoftussa 4–6.9.2018.  Etiopian Mekane Yesus -kirkon isännöimässä konferenssissa oli osallistujia viideltä…

 • Yhden klikkauksen taktiikalla

  Yhden klikkauksen taktiikalla

  Espoolainen Elina Lavapuro, 24, on toiminut kolme vuotta Kylväjän viestinnän vapaaehtoisena Instagramin päivittäjänä. Hänen työpanoksensa ansiosta Kylväjän kautta tapahtuva lähetystyö tulee helposti ja nopeasti lähemmäksi ihmisiä. Sosiaalisen median…

Arkisto →