Jyväskylä 17.–18.4.2020

Tienraivaajat
– lähetys loppuun asti

Elämme historiallista käännekohtaa. Vastuu lähetystehtävän loppuunsaattamisesta on käsissämme. On aika kokoontua yhteen rohkaistumaan tehtävästämme Raamatun sanan, rukouksen ja yhteyden äärellä.

Kokoontumisemme tavoitteena on tukea yhteisöllisyyttä, hengellistä kasvua ja oppimista. Tapahtuman jälkeen osallistujillle on tarjolla live-keskustelufoorumi.

Perjantai 17.4.2020

11:00 Areopagos alkaa yhteisellä lounaalla

12:30 Areopagos – näköalapaikalla Tie ja sen raivaaminen

 • Mitä evankeliumin seuraaminen meille tarkoittaa yksilöinä, yhteisöinä ja organisaatioina? Mitä meidän tulee raivata rohkeutemme ja motivaatiomme tieltä, jotta tavoitamme vielä saavuttamattomat kansat evankeliumilla?
 • Pohdintoja virittäviä näkymiä maailmalle ja Raamatun sanaan
  Musiikkia ja rukousta
  Ehtoollinen

14:00 Päiväkahvi

14:45 True stories  – tien päällä opittua

 • Mitä on seurakuntaa perustava työ siellä, missä ei ole tungosta kristityistä?
  Miten lähetystyöntekijän rooli muuttuu työn edetessä? Mitä meidän tulisi yhdessä oppia työn vaatimuksista ja kumppanuussuhteiden rakentamisesta työalueella?
 • Ystäviä ja työtovereita läheltä ja kaukaa jakamassa tarinoita opitusta yhteistä pohdintaa rikastuttamaan.

16:30 Päivällinen

18:00 Vain lähetyselämää -ilta

 • Mielenkiintoisia vieraita, musiikkia ja inspiroivaa yhdessäoloa.
  Illan emäntänä Mari Turunen
  Musiikissa Auvinen All Stars Musical Ensemble

20:00 Kylmää juotavaa ja purtavaa

Lauantai 18.4.2020

9:00 Areopagos-päivä alkaa

 • Meitä on monta, joille elää näky saavuttamattomista kansoista. Miten voimme toimia yhdessä niin, että moninkertaistamme vaikutuksemme? Entä miten teologia riskien ottamisesta ja valmiudesta kärsiä muuntuu arkemme käyttövoimaksi?
 • Virittäytymistä päivään Raamatun sanan, musiikin ja rukouksen kautta.
  Musiikissa Auvinen All Stars Musical Ensemble

10:00 Kahvitauko

10:30 Työskentelyt

 • Saavuttamattomat kansat
  Mitkä ovat uuden alueen tuntomerkit? Ketä ja missä evankeliumia odottavat ovat?
  Miten parhaiten raivaamme yhdessä tietä heidän luokseen? Työskentely avaa näkymiä heihin, joiden puolesta rukoilemme. Tapio Pokka ja Markku Laakso.
 • Miten kerron evankeliumin?
  Ystävyysevankelioinnissa oman elämäni yksilöllinen tarina on Jumalan työkalu toisen ihmisen puhuttelussa.  Miten löydän luontevan tavan kertoa tarinani toiselle? Miten raivata sisäiset esteet toimeen ryhtymisen tieltä? Jokaiselle kristitylle virkistävä harjoitus moninkertaistavan jakamisen mahdollisuuksiin. Mari Turunen ja Juha Parkkinen.

11:30 Lounas

12:30 Työskentelyt toistuvat

13:30 Koonti työskentelyiden annista

14:00 Päiväkahvi

14:45 Haaste 2020

 • Haastamme ihmisiä mahdottomuuteen, joka on samalla järkevintä, mitä voi elämässään tehdä. Miten tästä eteenpäin yksilöinä ja yhteisöinä? 

16:00 Areopagos päättyy yhteiseen ateriaan

 

Ohjelmassa mukana
Jukka Jämsén (Lapuan hiippakunta, hiippakuntasihteeri), Kai Lappalainen (Suomen Raamattuopisto, viestintä- ja markkinointipäällikkö), Juha Parkkinen (kouluttaja, KT), Markku Laakso, Pekka Utriainen, Maiju Anttila, Auvinen All Stars Musical Ensemble sekä Kylväjästä muun muassa Raija Hämynen, Mari Turunen, Pentti Marttila, Tapio Pokka ja Taneli Skyttä.

Tapahtumapaikka
Jyväskylän kristillinen opisto, Sulkulantie 28, 40520 Jyväskylä.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän linkin kautta tai Kylväjän toimistoon kylvaja@kylvaja.fi tai p. 09 2532 5400. Tapahtumaan osallistuminen ja ruokailut voidaan taata vain etukäteen ilmoittautuneille. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään kertomaan lastenhoidon ja junnujen ohjelman tarpeesta.

Mikäli et jostain syystä pääse tapahtumaan, pyydämme ilmoittamaan siitä ennen tapahtumaa toimistoon kylvaja@kylvaja.fi tai p. 09 2532 5400. Ilmoittamaton peruutus laskutetaan jälkikäteen.

Tapahtuman hinta
Osallistuminen on maksuton. Perjantain aterioiden hinta on 18€ ja lauantain 23€. Ruokailuita on mahdollista varata myös yksittäin. Vain etukäteen varatut ruokailut voidaan taata. Maksu kortilla tai käteisellä paikan päällä.

Lastenhoito ja junnujen ohjelma
Järjestämme lastenhoidon ja junnujen ohjelman perjantain Vain lähetyselämää -illan ja lauantaipäivän ohjelman ajaksi. Lastenhoitoon ja junnujen ohjelmaan tulee ilmoittautua etukäteen ilmoittautumislomakkeella.

Majoitus
Tapahtumapaikalla ei valitettavasti ole tarjolla majoitusta. Mikäli tarvitset majoitusta, suosittelemme tarkistamaan esim. Airbnb-tarjonnan. Mahdollisesti vapautuneita majoituspaikkoja Jyväskylän kristillisellä opistolla tai tietoomme tulleita kotimajoituspaikkoja voit tiedustella Kylväjän toimistosta p. 09 2532 5400.

Järjestäjä
Lähetysyhdistys Kylväjä ry.