Kansainvälisyysharjoittelussa Etiopiassa 2/2

Jälleen en viipynyt kahden viikon ajan täällä lähellä Päiväntasaajaa. Kahden viikon aikana ensimmäinen harjoittelujakso on saatu päätökseen, ja meillä on ollut myös vähän vapaata lomien aikana.

Neljä viikkoa vietettiin Orpojen lasten leikkiklubilla Asociación de servicio familiar de fe, esperanza y amorissa. Minun on vielä kerran mainittava, että lapset olivat vain mahtavia! Viime kerralla pidimme pieniä keksejä ja söimme herkkuja. Tuntui kaipaiselta lopettaa klubi ja jättää lapset. Eteenpäin sobre, mene, sanoi isoäiti lumessa.

Yksi niistä aikoista vietin parhaat nettikasinot hauskanpitoon. Sitten keskusteltiin baarinopettajan kanssa siitä, mitä oli opittava tämän ensimmäisen jakson aikana. Aluksi aika oli melko tyhjä. Tuntui kuin opettaisi lapsia, joita en vielä tuntenut, eikä oppinut paljoakaan. Toisaalta työskentely tulkin kanssa oli täysin uutta ja todella opettavaa. Täysin vieraan kulttuuritaustan omaavien lasten opettaminen oli myös uusi kokemus. Klubin johtamisen lisäksi keskusteltiin paljon Airi Tuomin kanssa ja ankaria tarinoita köyhissä ja ankarissa olosuhteissa asuvista lapsista. Onneksi nämä lapset voidaan jättää korkeimpaan käteen ja toivoa, että Airi Tuomin työ heidän kanssaan jatkuu. Tässä maassa on paljon tehtävää kaikkien auttamiseksi.

Ensimmäisen estojakson jälkeen meillä oli sitten viikko vapaata. Viikon alku oli rento kotona ja torstaina lähdimme Langanoon. Se on järvi noin 70 kilometrin päässä. Ainoa Etiopian järvi, jossa voit uida. Saavuimme sinne kyydissä norjalaisesta messengeristä. Ajo oli tähän mennessä mukavin, koska tie oli täysin kivetty! Lauantaina minut palautettiin takaisin lomapaikkaan, jota paikalliset eivät tällä hetkellä isännöi. Tuemme ja turvallisuutemme Tuula lähti Suomeen torstaina. Tuntui hieman oudolta olla täällä taas ilman suomalaista emännää.

Työn on määrä alkaa jälleen ensi viikolla. Ensimmäisellä viikolla tutustumme Taborin seurakuntaan ja puhdistamme kirjakaupan. Huomenna, maanantaina, menemme markkinoille avustajan kanssa. Innoissaan.

Milja