Evankeliointimatka Zavhaniin

Evankeliumia viedään Mongolian kaukaiseen Zavhanin maakuntaan kaksi kertaa vuodessa. Heinäkuun lopulla Ulaanbaatarin Säin medee -seurakunnan viisihenkinen matkaseurue lähti evankeliointimatkalle 1000 kilometrin päähän Zavhanin maakuntaan Uliastaihin. Pastori Sainaa ja hänen vaimonsa Hishgee tekevät vuosittain muutaman vapaaehtoisen seurakuntalaisen kanssa kaksi matkaa Uliastaihin, jossa kokoontuu noin 5-10 hengen seurakunta ilman vakituista paimenta. Evankeliointimatkaan kuluu yleensä noin 5 päivää pitkine ajomatkoineen.

Kahtena perillä-olo päivänä seurue tekee vierailuja paikallisissa ei-kristityissä perheissä, jotka ovat kiinnostuneita kuulemaan kristinuskosta ja Jeesuksesta. Yleensä vierailuja on kaksi päivässä. Aikaa vietetään perheiden kanssa kelloon katsomatta. Sainaa selittää, mistä kristinuskossa, evankeliumissa ja Jeesuksessa on kysymys. Kohtaamisissa pyritään myös yhdessä keskustelemaan uskosta ja Raamatusta. Lopuksi rukoillaan yhdessä.

Sainaa ja Hishgee haluavat matkojen aikana tukea myös pientä seurakunnanalkua. Matkan yhtenä päivänä kokoonnutaan yhdessä seurakunnan kanssa raamisten, raamattuopetuksen, yhteislaulun ja rukouksen merkeissä. Myös vapaampi yhdessä vietetty aika on tärkeää seurakuntalaisille. Kesäisin vapaa-aikaa vietetään esimerkiksi kalastuksen parissa ja kesäisistä ilmoista nauttien.

Pieni Zavhanin seurakunta Uliastaissa on tänä vuonna kasvanut uuteen vastuuseen: seurakuntalaiset ovat aloittaneet urheilutyön paikkakunnalla. Kesän aikana Zavhaniin on alettu rakentaa yhteistyössä paikallisviranomaisten kanssa urheilukenttää mm. koripallon peluuta varten. Zavhanissa aloitettu urheilutyö on osa Kylväjän aloittamaa urheilutyöprojektia, jossa pyritään tavoittamaan uusia ihmisiä seurakunnan ja evankeliumin pariin urheilutoiminnan kautta.