Rohkea ja uskollinen – Kylväjän toiminnan suunta 2021

 

 

 

Tietä rukoillen – Kylväjän toiminnan suunta 2020

Kylväjän toiminnan suunta 2016–2020

 

Toiminnan suuntaLähetys – rakkautta, elämää, työtä

1.     Perustehtävä

Lähetysyhdistys Kylväjän tehtävä on edistää Jumalan valtakunnan leviämistä eri kansojen keskuuteen Jeesuksen lähetyskäskyn perusteella.

2.     Toiminta-ajatus

Kylväjä on Raamattuun sitoutuva, evankelisluterilainen kirkon lähetysjärjestö.

Kylväjä lähettää lähetystyöntekijöitä edistämään Jumalan valtakunnan etenemistä erityisesti siellä, missä on vähän tai ei lainkaan kristittyjä ja kirkkoja, ja kutsuu kristittyjä kantamaan vastuunsa lähetystehtävästä.

Kylväjä sitoutuu kokonaisvaltaiseen lähetysnäkemykseen, johon kuuluu evankeliumin julistaminen sekä yhteisöjen elinolosuhteiden kohentamiseen ja kestävään kehitykseen tähtäävä palvelu.

3.     Toimintaamme ohjaavat arvot ja periaatteet

Lähdemme ja lähetämme kiitollisina ristin sovituksesta. Tunnustamme Jeesuksen koko maailman ainoaksi Pelastajaksi.

Pidämme evankeliumia kaikkien ihmisten oikeutena. Teemme seurakuntaa synnyttävää ja vahvistavaa työtä siellä, missä Kristusta ei tunneta. Palvelemme ihmisiä ja yhteisöjä kokonaisvaltaisesti Jeesuksen esimerkin mukaisesti.

Rakastamme ja kunnioitamme kaikkia ihmisiä. Kohtaamme heidät Jumalan luomina persoonina.

Toimimme yhteistyöhakuisesti.

4. Toiminnan suunta

Juurillaan kasvava

Uskomme, työmme ja elämämme lepää Jeesuksessa Kristuksessa. Häneen juurtuneina elämme todeksi uskoa ja otamme vastuuta kokonaisvaltaisen lähetyskäskyn täyttämisestä siellä, missä olemme.

Olemme osa liikkeelle lähetettyä Jumalan kansaa. Motivaatiomme nousee Raamatun sanasta ja rukouksesta. Tiedostamme kristillisen uskomme juutalaiset juuret ja paikkamme osana protestanttisen lähetysherätyksen jatkumoa.

Toimimme yhteistyöhakuisesti luterilaisena tavoittamattomien tavoittajana. Huollamme ja uudistamme toimintatapoja, rakenteita ja menetelmiä, jotta voimme paremmin palvella lähimmäisiämme. Hoidamme vastuullisesti henkilö- ja talousresursseja.

Luokseen kutsuva

Kutsumme kohtaamiamme ihmisiä lähetyselämään: olemaan ja elämään Jeesuksen ja hänen seurakuntansa yhteydessä sekä toteuttamaan kanssamme hänen antamaansa lähetystehtävää.

Rakennamme uusia yhteyksiä ja innostusta luovaa verkostoa lähetyselämän edistämiseksi ja kanavoimiseksi.

Viestimme kauttamme avautuvista näkymistä ja toiminnasta aktiivisesti, selkeästi ja osallisuuteen kutsuvasti. Kerromme siitä, mitä evankeliumi saa aikaan. Hyödynnämme ajanmukaista teknologiaa monikanavaisesti.

Irrotamme otteemme, kun aika on, ja suuntaamme kohti uutta.

Hedelmää kantava

Varustamme ja lähetämme kristittyjä palvelemaan Kristusta ja toisia ihmisiä Raamatun sanaan, rukoukseen ja kristittyjen yhteyteen tukeutuen. Teemme tämän yhdessä paikallisseurakuntien ja yhteisöjen kanssa.

Välitämme evankeliumia luottaen siihen, että Pyhä Henki synnyttää uskoa ja kristillisiä seurakuntia. Palvelutyömme kohentaa ihmisten elämää. Iloitsemme Jumalan työn hedelmistä.

Jaamme eteenpäin osaksemme tullutta hyvää työalueillamme, seurakunnissa, kirkollisten toimijoiden, yhteistyötahojen ja ystävien keskuudessa, työyhteisöissämme ja siellä missä liikumme.

Pysymme Kristuksessa voidaksemme intorealistisesti kantaa hedelmää toisten iloksi.