Jauhot suuhun lähetystyön hyväksi

Parkanolaisille Paula ja Matti Hallikkaalle ei ole vierasta työntää sormiaan multaan. Vastikään eläkkeelle jääneet Hallikkaat viljelevät harrastuksenaan muun muassa luomuruista ja -kauraa. Heiltä ovat peräisin monissa Kylväjän myyjäisissä Tikkurilassa myytävät jauhot ja ryynit.

Hallikkaat haluavat olla näin omalla panoksellaan mukana Jumalan maailmansuunnitelmassa. Kulunut kesä oli maanviljelijöille raskas. Useissa paikoissa kasvu jäi olemattomaksi. Hallikkailla ei onneksi käynyt pahemmin.

– Kesä antoi kuivuudesta ja kuumuudesta huolimatta ihan kohtalaisen hyvän sadon. Ruista ei tänä kesänä ollutkaan kasvussa, mutta uusi kylvös on jo orastunut, iloitsevat Hallikkaat.

Hallikkaat päätyivät aikoinaan lähetystyön pariin Kylväjän työn tukemisen kautta. Heillä on pitkä yhteys Kylväjään ja lähetystyöhön.

– Juuret juontavat jo opiskelijalähetykseen, silloiseen ylioppilaslähetykseen, jossa Kylväjän työ oli paljon esillä. Minä opiskelin silloin Kuopiossa ja Matti Oulussa, Paula muistelee.

Lääkäreinä elämäntyönsä tehneet Hallikaat ovat toimineet monipuolisesti vapaaehtoistöissä Kylväjän parissa. Taloudellisessa tukemisessa he ovat pyrkineet säännöllisyyteen muistaen, että Kylväjän tapaisilla järjestöillä on säännöllisiä kulujakin.

– Rukiista jauhamme kotimyllyllä jauhoja ja kaurasta teetämme ryynejä. Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää ja vaimonsa Paula ovat Parkanossa käydessään hakeneet ja pussittaneet niitä, ja sitten niitä on ollut myytävänä Kylväjän työn tukemiseksi esimerkiksi juuri myyjäisissä. Joitain vesivärimaalauksia olen myös onnistunut myymään Kylväjän hyväksi ja Matti on osallistunut Mustalahden kesäkodin talkoisiin Sumiaisissa, kertoo Paula.

Hallikkaat haluavat palvella tällä paikalla, koska he arvostavat Kylväjää erityisesti pioneerikenttien ja vaikeiden työalueiden lähetysjärjestönä. Hallikkaita motivoi lähetystyön tukemisessa erityisesti Jumalan maailmansuunnitelmaan osallistuminen.

– Jumala on antanut meille mahdollisuuden taloudelliseen tukemiseen. Jumalan siunauksesta riippuvat kylvö-, kasvu- ja korjuusäät. Jumalan kädenjälki näkyy seurakuntien syntymisessä ja kasvussa lähetyskentillä, Hallikkaat pohtivat.

Hallikkaat rohkaisevat myös muita osallistumaan vapaaehtoistöihin.

– Kokonaisuus syntyy pienistä osasista. Kukin voi osallistua voimiensa ja mahdollisuuksiensa mukaan, esirukousta unohtamatta, Hallikkaat kannustavat.

Myyjäiset Kylväjän toimistolla lauantaina 10.11. klo 11–14 Tikkurilassa, os. Tikkuraitti 11 A, 2. kerros. Tarjolla suolaista ja makeaa, tavaraa lähetyskentiltä, kotitekoisia hilloja, mehuja ja leivonnaisia, käsitöitä ja kortteja, kristillistä kirjallisuutta, kirpputori. Hartaushetki klo 11.