Menox maailmalle – lasten ja perheiden lähetyskasvatus

Lasten ja perheiden lähetyskasvatuksen merkitys on valtava:  Usko Jeesukseen ja lähetysrakkaus kasvavat, kun lapsille on tarjolla Raamatun opetusta, iloa ja elämyksiä. Kylväjän Menox maailmalle –työtä on tehty pitkäjänteisesti monin tavoin: varhaisnuorten Menox-lehti, Menox maailmalle -nukketeatteri ja musikaali sekä paljon muuta.

Uusimpana tulokkaana joukkoon liittyy Pikku Kylväjä, joka on 6-10 vuotiaille lapsille suunnattu netissä lähetettävä lastenohjelma. Pikku Kylväjän tarkoituksena on tutustuttaa lapset Jeesukseen ja lähetystyöhön, sekä kohdata lapsi kokonaisvaltaisesti taiteen ja ilon keinoin. Raamattu- ja lähetyskasvatusta tarjoavassa ohjelmassa tullaan näkemään ja kuulemaan Sanan opetusta, lähetyskenttien terveisiä, nukketeatteria, musiikkia, taidetta ja haastatteluja sekä osallistavia tehtäviä, joita katsoja voi tehdä kotona. Unelmamme on, että lapsen kanssa lähetysinnostus leviää perheisiin.

Ohjelmaa tuottamassa on ollut kristillisen taiteen ammattilaisia, Kylväjän verkoston aktiiveja sekä työntekijöitä. Ohjelmien ensimmäiset jaksot lähetetään Lähetyksen kesäpäivillä 13.6.2020. Tule mahdollistamaan lisäohjelmien tuottaminen lähetysinnostuksen herättäminen perheissä. Voit myös liittyä työmme lähettäjäksi. Saat työn vaiheista kertovan kirjeen muutaman kuukauden välein.

Päivän rukous 29.5.2020

Jeesus, pieni poika toi Sinulle
viisi leipää ja kaksi kalaa.
Sinun siunaaminasi niistä riitti tuhansille.
Sinä arvostit lapsen osuutta
evankeliumin eteenpäin viemisessä.
Siunasit hänen antinsa tuhatkertaisesti.

Jeesus, tänä päivänä monissa seurakunnissa
lasten osuus on olla hoidossa
sen aikaa, kun vanhemmat osallistuvat.
Kiitos, että tällainen lepohetki kasvojesi edessä
on mahdollinen väsyneille vanhemmille.

Rukoilemme kuitenkin,
että nostaisit lapset seurakunnissa Suomessa ja maailmalla
sille paikalle, mihin Sinä, Jeesus, heidät olet tarkoittanut.
Ei vain hoidon ja opetuksen kohteiksi,
vaan aktiivisiksi tekijöiksi, evankeliumin kertojiksi
omilla tavoillaan.

Nimessäsi,
aamen.

© Outi Saari