Virran varrelta

Tähän lehteen on koottu välähdyksiä 40-vuotiaan Kylväjän työalueilta. Työalueittemme ja työmme esittelemisen sijasta halusimme avata pieniä ikkunoita siihen, millaista satoa evankeliumi ja palvelutyö ovat kasvattaneet.

Työnäkyämme on sanoitettu vuosien varrella monin tavoin. Eräs tutuimmista on tämä: Kylväjä on kutsuttu kanavoimaan lähetysrakkautta. Kanavassa on alusta lähtien virrannut kolme lähetystyölle välttämätöntä: ihmisiä, rukouksia ja rahaa.

Sen ymmärtämiseksi, mistä kaikki saa alkunsa, pitää nousta alkujuoksulle. Kun Martti Luther kuvaa Jumalan rakkauden luonnetta, hän käyttää vertauskuvaa virtaamisesta. ”Kuten Jumala on Kristuksen kautta auttanut meitä ilman omaa ansiotamme, ei meidänkään sen vuoksi tule ruumiillamme ja teoillamme tehdä muuta kuin auttaa lähimmäistämme… Jumalan lahjojen tulee virrata yhdeltä toiselle. Kristukselta nämä lahjat virtaavat meille, häneltä, joka eläessään otti meidän asiamme omakseen, aivan kuin hän olisi ollut sitä, mitä me olemme. Meiltä lahjojen tulee virrata niille, jotka niitä tarvitsevat.” (Kristityn vapaudesta)

Kristitty on henkilö, joka ymmärtää, ettei ole armon loppukäyttäjä. Saan iloisesti vastaanottaa, nauttia ja hyötyä Jumalalta saamistani lahjoista, aineellisista ja aineettomista, mutta en voi tehdä niillä, mitä itse haluan. Saamissani lahjoissa on jonkun toisen nimi ja osoite. Jos patoan rakkauden virtauksen itselleni, petän sekä lahjojen antajan että hänet, jolle minun oli määrä toimittaa lahjani.

Niinpä. Jos olisimme synnittömiä, antaminen – ja anteeksiantaminen – sujuisivat kuin talitintin laulu. Mutta kun emme ole. Siksi kiitollista mieltä herättää se, että maamme lähetyskanavissa edelleen virtaa ihmisiä, rukouksia ja rahaa osoituksena Antajasta, jonka hyvyyttä vastaanottajat eivät ole padonneet itselleen.  Näin Jumala on sallinut hyvyyden sadon karttua.

Harva lähetystyöntekijä saa todistaa elinaikanaan sellaista kuin Urpo ja Terttu Kyyhkynen. Kun he aloittelivat Etiopian Kebre Mengistissä työtä yli 40 vuotta sitten, alueella oli yksi seurakunta ja muutama kristitty. Vuodenvaiheessa Kyyhkyset vierailivat paikan päällä toteamassa, että samalla alueella on nyt 169 seurakuntaa ja väestöstä yli puolet on kristittyjä.

Jukka Salminen matkusti syksyllä tutustumaan ”onnellisten ihmisten, suurten ristiriitojen, hashikushi motamutimaahan” ja jurttien savuihin. Nyt pyydämme, että Jukan tekemä musikaali saa liikuttaa varhaisnuoria ja heidän rukouksiaan lähetysrakkauden kanavassa.

Rahaakin liikkui riittävästi menneen vuoden tarpeisiin. Kiitos teille, ystävät! Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, tähtien Isältä, edellyttäen, että välille ei muodostu patoja. Hanojen sulkijoita on edelleen ollut liikkeellä. Heille ja kaikille muillekin kiinnostuneille talousjohtajamme on nettisivuillemme koonnut informaatiopaketin siitä, miten varojen perillemenoa kanavassa valvotaan.

pekka.makipaa@kylvaja.fi

Kiitos Jumalalle hänen sanomattoman suuresta lahjastaan! (2. Kor. 9:15)