Hyvin tehty -kiertue

Minä olen lähettänyt teidät korjaamaan satoa, josta ette ole nähneet vaivaa. Toiset ovat tehneet työn, mutta te pääsette korjaamaan heidän vaivannäkönsä hedelmät. (Joh. 4:38) 

Hei ystävä, 

Perheemme ensikosketus Kylväjän lähetystyöhön oli hyvin konkreettinen ja lapsillemmekin mieluinen: nuolimme postimerkkejä kirjeisiin, jotka lähtivät esirukoilijoille eri puolilla Suomea. 

Kun sitten itse lähdimme lähetystyöhön, oli kokemuksen kautta jo alkanut valjeta valtakunnan salaisuus: pääsemme korjaamaan toisten vaivannäön hedelmiä. Jumalan lähetys etenee rukoilevien ihmisten tuen ja työn varassa.    

Esirukous on hyväntekemisen aliarvostetuimpia muotoja. Se on näkymätöntä, se vaatii kypsyyttä ja kestävyyttä ja sen ymmärtämistä, mistä maailmassa on oikeasti kysymys. Kylväjän piirissä on paljon uskollisia rukoilijoita. Lähettäjärenkaat ovat meille luovuttamaton siunauksen kanava.  

Jumalan uskollisuus ja hyvyys on aina juhlimisen aihe. Emme ymmärtäisi hänen uskollisuuttaan ilman uskollisia työtovereita, jotka tekevät palvelutyönsä – ei niin kuin ihmisille, vaan Jumalalle. Olen perheeni kanssa saanut vuosikymmeniä nauttia lyömättömästä työsuhde-edusta: esirukoukset kantavat. Tämä tulee sydämestä, ystävät: hyvin tehty!   

Kylväjälle kallisarvoisinta on siemen. Raamatusta ymmärrämme, että vaimon siemen on polkenut rikki käärmeen pään ja että kaikki maan sukukunnat tulevat siunatuiksi tässä yhdessä siemenessä. Maahan putoava siemen on Jeesus, ja sellainen on myös lähetystyöntekijä. On kyse kokonaisvaltaisesta liittymisestä Raamatun todistukseen Jeesuksesta, niin että tuntuu.  

Olen siirtymässä lähetyslaivamme kannelta konehuoneen puolelle. Kertaan kuljettua matkaa, katson horisonttia. Tulevasta on vaikea sanoa muuta kuin, että kyllä tässä hyvin käy! Pidetään, ystävät, koneet käynnissä! Onhan meillä Jumalan Sana kompassina ja Jeesus itse kölinä: Minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen” (Jer. 31:9). 

Tervetuloa juhlimaan kanssani Jumalan uskollisuutta! Tavataanko Jyväskylässä, Porissa vai lähetyksen kesäpäivillä Hyvinkäällä?

Pekka Mäkipää
pastori, lähetysjohtaja

 

Hyvin tehty -juhlakeräys

Lähetysjohtaja Pekka Mäkipää siirtyy pian lähetyslaivamme kannelta konehuoneeseen. Työ jatkuu luottavaisissa tunnelmissa Jumalan Sana kompassina ja itse Jeesus kölinä: ”Minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen” (Jer. 31:9).

Uskolliset rukoilijat ja tukijat ovat Kylväjälle luovuttamaton siunauksen kanava. Heidän varassaan työ kantaa hedelmää. Hedelmässä on myös uuden sadon siemen. Kutsumuksemme on kouluttaa, varustaa ja lähettää lähetystyöntekijöitä jakamaan eteenpäin sitä hyvää, mitä olemme saaneet. Lahjasi kåytetään tämän kutsumuksen toteuttamiseen.

Laiva vie siemenen kylväjän sinne, missä ei vielä tunneta Jumalan uskollisuutta.
Varusta miehistö matkaan! Lahjoita ja rukoile.

Loading Päivittää