Lahja Bangladeshiin

Kylväjä on toiminut Bangladeshissa jo neljän vuosikymmenen ajan. Bangladesh on maailman neljänneksi väkirikkain maa, ja se on edelleen köyhä ja alikehittynyt, vaikka edistystä inhimillisessä kehityksessä onkin tapahtunut. Osallistumalla Kylväjän keräykseen olet mukana työssä, joka tukee heikossa asemassa olevia ihmisiä ja kehittää heidän terveysolojaan. Maksamisen jälkeen voit tulostaa antamastasi lahjasta kertovan lahjakortin.

 

Turvallisempia synnytyksiä

Kylväjän hankkeessa koulutetut kyläkätilöt osaavat hoitaa normaalin synnytyksen ja havaita vaaran merkkejä, jotta sairaalahoitoa tarvitsevat äidit voidaan ohjata sairaalaan. Lahjaan sisältyy muun muassa kyläkätilöiden koulutusta ja mentorointia, terveysneuvontaa, lääkkeitä ja liikkuvan laboratorion palveluita odottaville äideille, synnytyspakkauksia ja muita tarvikkeita kyläkätilöille.

Maksamisen jälkeen voit tulostaa antamastasi lahjasta kertovan lahjakortin.

Loading Päivittää

 

Jopa 80 prosenttia synnytyksistä Bangladeshin maaseudulla tapahtuu kotona ilman koulutettua kätilöä. Tietämättömyys lisää synnytyksen riskejä ja monet perinteiset tavat voivat vahingoittaa äitiä tai lasta. Äitiyskuolleisuus on korkea: 170 menehtynyttä naista 100 000 elävänä syntynyttä lasta kohti. Suomessa vastaava luku on 4. Komplikaatioiden ja äitiyskuolemien suurimpia riskitekijöitä Bangladeshissa ovat äitien nuori ikä ja se, että harvat naiset käyvät tarpeeksi raskauden seurannoissa (vähintään neljä käyntiä).

Sairaaloilla ei ole resursseja hoitaa kaikkia synnytyksiä. Ei siis ole realistista kehottaa kaikkia sairaaloihin synnyttämään. Kylväjän hankkeessa koulutetut kyläkätilöt ovat hyvä ratkaisu: he osaavat hoitaa normaalin synnytyksen ja havaita vaaran merkkejä, jotta ne äidit, jotka erityisesti tarvitsevat sairaalahoitoa, ohjataan sairaalaan.

Kylväjän hanke vahvistaa kyläkätilöiden osaamista, korostaa raskaudenseurannan tärkeyttä sekä auttaa naisia raskauteen ja synnytykseen liittyvissä hätätapauksissa.

 

1. Turvallisemmat synnytykset     

Turvallisemmat synnytykset -video

 

Kyyhkysiä ja vuohia maaseudun köyhille perheille

 

Lahja sisältää neljä kyyhkystä ja tarvikkeet kyyhkyslakan aloitukseen. Köyhille bangladeshilaisperheille liha on kallista. Kyyhkysistä saa helposti proteiinipitoista ruokaa yhdelle aterialle, jolloin tähteitä ei tarvitse säilyttää kuumissa oloissa. Kyyhkyslakka toimii pienellä hoidolla ja kustannuksilla. Kyyhkyset lisääntyvät nopeasti ja niitä myymällä perheet saavat myös toimeentuloa. Maksamisen jälkeen voit tulostaa antamastasi lahjasta kertovan lahjakortin.

Loading Päivittää

 

Osallistumalla vuohen hankintaan 25 € lahjoituksella, tuet bangladeshilaisen perheen elämää ja toimeentuloa. Säästöryhmien itse valitsemat viisi jäsentä osallistuvat ensin yhden päivän vuohenhoitokurssille, yhteensä vuosittain 300 henkilöä. Kurssin jälkeen osallistuja saa emovuohen, jota hän hoitaa. Vuohen saadessa ensimmäiset jälkeläisensä, annetaan yksi niistä säästöryhmän toiselle jäsenelle ja aikanaan hänkin toimii samoin. Ryhmiä kannustetaan ostamaan vuohia myös ryhmän rahastosta, jolloin useampi jäsen voi saada vuohen. Vuohi voi saada jopa kahdet jälkeläiset vuodessa, joten niiden määrä karttuu nopeasti. Vuohi menestyy hyvin kuumassa ilmastossa ja sen hoito on helppoa, sillä se on pieniruokainen ja tyytyy tienpientareiden antiin. Vuohen liha on arvokasta ja nahka pehmeää ja myyntituotto on hyvä.

Maksamisen jälkeen voit tulostaa antamastasi lahjasta kertovan lahjakortin.
Lue lisää →

Loading Päivittää

Monet perheet kärsivät köyhyydestä Bangladeshin maaseudulla. Heidän on vaikea saada rahansa riittämään ruokaan ja muihin jokapäiväisiin menoihin. Yllättävät menot esimerkiksi sairauden sattuessa tekevät ihmiset toivottomiksi.

Säästöryhmät, kyyhkyslakat ja vuohet tuovat lisää toimeentuloa köyhille perheille. Aikuisten säästöryhmissä opiskellaan muun muassa ryhmätyöskentelyä, luku-, kirjoitus- ja laskutaitoa, säästämistä ja maanviljelytaitoja. Säästöryhmien avulla kyläläiset voivat hankkia esimerkiksi maapalstan tai vesipumpun toimeentulonsa parantamiseksi.

Säästöryhmien itse valitsemat viisi jäsentä osallistuvat ensin yhden päivän vuohenhoitokurssille, vuosittain yhteensä 300 henkilöä. Kurssin jälkeen osallistuja saa emovuohen, jota hän hoitaa. Vuohen saadessa ensimmäiset jälkeläisensä annetaan yksi niistä säästöryhmän toiselle jäsenelle ja aikanaan hänkin toimii samoin. Vuohi voi saada jopa kahdet jälkeläiset vuodessa, joten niiden määrä karttuu nopeasti. Vuohi menestyy hyvin kuumassa ilmastossa ja sen hoito on helppoa, sillä se on pieniruokainen ja tyytyy tienpientareiden antiin. Vuohen liha on arvokasta, nahka pehmeää ja myyntituotto on hyvä.

Myös kyyhkyslakkoja on helppo ja halpa pitää. Kyyhkyset ovat hyvää lisäravintoa, niiden määrä karttuu nopeasti ja niiden myyminen tuo lisätuloja köyhille perheille. Kyyhkysenliha on hyvä proteiininlähde köyhille perheille, joilla ei ole varaa ostaa lihaa. Kyyhkysen liha on myös helppo käyttää yhdellä aterialla, jolloin ei tarvitse huolehtia säilyvyydestä Bangladeshin kuumassa ilmastossa.

Kylväjä ja paikallinen kansalaisjärjestö BLM-F toteuttavat kehitysyhteistyöhankkeita yhdessä kyläyhteisöjen kanssa. Työn pohjana on ihmisten palveleminen ja kristillisen todistuksen tuominen alueelle.

 

 

2. Kyyhkyslakat     

 

Lahjaksi turvallisempi synnytys

Lahjaksi vuohi

Lahjaksi kyyhkyslakka

 

Lahjoitus Bangladeshin-työlle viitenumerolla

Saaja: Lähetysyhdistys Kylväjä ry, IBAN FI57 4405 0010 0212 96, BIC ITELFIHH

 

Lisätietoja Lähetysyhdistys Kylväjän työstä Bangladeshissa

 

Apu menee perille

Nessa ja Anjuara_nettiNessa (violetissa huivissa) on toiminut neljä vuotta kyläkätilönä hankkeen yhteydessä. Hän avustaa kuukausittain 10-12 synnytyksessä omassa kylässään.

– Tykkään avustaa synnytyksissä. On ihanaa saada olla mukana synnytyksessä, joka menee hyvin. Minä olen seurannut äitien raskautta alusta asti ja opettanut heitä, siksi on ihanaa nähdä, kun asiat sujuvat hyvin. Jos synnytys sujuu hyvin, avustan kotisynnytyksessä, mutta jos tulee mitään vaikeuksia, lähetän äidin sairaalaan.

Anjuara (oranssissa huivissa) on toiminut kyläkätilönä kuusi vuotta hankkeen yhteydessä. Hän on kuukausittain mukana 3-4 synnytyksessä omassa kylässään. Anjuara kertoo yhdestä synnytyksestä:

– Eräs äiti, jonka ensimmäinen lapsi oli kuollut heti synnytyksen jälkeen, odotti toista lastaan. Olimme äidin kotona, kun synnytys oli alkanut. Hän vuoti paljon verta, mutta lapsi ei tullut ulos. Olin ymmälläni ja lähdin viemään äitiä lähimpään sairaalaan mopoauton kyydissä. Sairaalassa he pystyivät auttamaan synnytyksessä niin, että sekä äiti että lapsi selvisivät. Jos he eivät olisi päässeet sairaalaan, olisi lapsi saattanut selvitä, mutta äiti olisi kuollut.

 

Perheenisä Uzirpurista kertoo:

– Sairastuin kerran vakavasti ja tarvitsin rahaa päästäkseni hoitoon. Perheemme on köyhä, olen päivätyöläinen eikä minulla ole säästöjä. Onneksi vaimoni on säästöryhmän jäsen ja hän sai sieltä vuohen, joka on poikinut niin, että nyt vuohia on jo useampia. Vaimoni myi yhden vuohen ja maksoi saamallaan rahalla hoitoni. Vaimoni ansioista parannuin. Olen kiitollinen siitä, että hän on säästöryhmässä.

 

Piparibanglamaja

Piparibanglamaja tuo perinteiseen jouluun lähetyselämän tuulahduksen. Leivo itselle, lahjaksi tai lähetysmyyjäisiin!

Piparibanglamajan ohjeet ja kaavat