Tule kummiksi

Bangladesh

Bangladeshissa Uzirpurissa on oppilasasuntola, jossa on 52 asuntolapaikkaa. Koulussa on luokat 1–4. Sapaharissa on kaksi 30-paikkaista asuntolaa, joista toisessa asuu poikia, toisessa tyttöjä, Nämä nuoret opiskelevat valtion ylläpitämässä koulussa luokilla 6–10. Kummit tukevat myös koulunsa päättäneitä nuoria aikuisia heidän opinnoissaan,

Kummien kuukausittainen tulkisumma on 20–30 euroa.

Mukaan pääsee kummisihteerien välityksellä

Mikäli haluat oman kummilapsen Bangladeshista, ota suoraan yhteyttä Bangladeshin työn kummisihteereihin osoitteella kummisihteerit@kylvaja.fi.

Lähetämme lisää tietoa kummilapsityöstämme ja lapsen nimellä varustetun kuvan ja pankkitiedot kuukausimaksuja varten.

Voit kirjoittaa lapselle kummityövastaavan kautta, joka on Bangladeshissä toimiva Kylväjän lähetti.

Katso myös kummityöstä kertova video.

Etiopia

Ginnirin kaupungissa Kylväjän kummit tukevat lastenkodin asukkaita. Ohjelman lapsista suurin osa on orpoja tai puoliorpoja. Ohjelmassa on mukana 53 lasta. Satunnaisesti vapautuu jokin kummin paikka. Lisätietoa Etiopian kummiohjelmasta saat ottamalla yhteyttä kummisihteeri Mirja-Riitta Maliseen etiopia.kummisihteeri@kylvaja.fi.

 

Israel

Syksyllä 2014 Kylväjä solmii yhteistyösopimuksen Haifassa sijaitsevan Ebenezer-vanhainkodin kanssa, vanhainkoti on kutsunut Kylväjän yhteistyökumppanikseen.

Ebenezer-yhdistys on toiminut Haifassa vuodesta 1976, ja vuodesta 2011 lähtien yhdistys on ollut israelilainen kansalaisjärjestö. Yhdistyksen tehtävänä on ylläpitää vanhainkotia kristityille, erityisesti messiaanisille juutalaisille. Ebenezer- vanhainkodin toiminta on suurelta osin riippuvainen lahjoitusvaroista.

Voitte tukea Ebenezer-kodin toimintaa ryhtymällä vanhainkodin kummiksi ja/tai liittymällä Kylväjän lähetin Pirkko Saidin lähettäjärenkaaseen. Hän toimii kummityöstä vastaavana työntekijänä ja yhdyshenkilönä Israelissa.

Kummisihteerinä Suomessa toimii Anna-Liisa Viita, jolle voitte ilmoittaa yhteystietonne (nimi, osoite, sähköposti, kotiseurakunta). Häneen saa yhteyden sähköpostitse: kummisihteeri.israel@kylvaja.fi.

Kummimaksu perustuu vapaaehtoisuuteen, mutta kummin toivotaan sitoutuvan pitkäaikaiseen tukemiseen. Summan voi määritellä itselle sopivaksi. Suositus on 25€/kk. Kummimaksun voi suorittaa kerran kuussa tai maksaa useamman kuukauden kerrallaan.

Myös seurakunnat, järjestöt ja erilaiset ryhmät voivat solmia nimikkosopimuksen Ebenezerin työn tukemiseksi. Yhteyshenkilönä toimii Kylväjän kotimaantyön johtaja Hanna Lindberg, hanna.lindberg@kylvaja.fi

Käyttäkää maksaessanne viitenumeroa; se säästää pankkikuluja ja helpottaa kirjanpitotyötä. Viitenumeron saa Kylväjän laskurista tai vaihtoehtoisesti joko ottamalla yhteyttä Kylväjän toimistoon tai suoraan kummisihteeri Anna-Liisa Viitaan.

 

Kylväjän pankkitili on

  • IBAN      FI57 4405 0010 0212 96
  • BIC         ITELFIHH