Miksi kannattaa siirtyä lahjoittamaan suoramaksulla tai verkkolaskutuksella?

– Verkkolaskutuksen ja suoramaksun tarjoaminen on tarkoitettu helpottamaan lahjoittajan arkea, kun kaikille internetin käyttäminen ei ole niin helppoa, eivätkä pankkipalvelut ole kaikkialla niin laajasti käytettävissä kuin aiemmin. Molemmat maksutavat ovat käteviä myös, kun haluaa kohdistaa yhdellä suorituksella lahjoituksensa useampaan kohteeseen, Kylväjän talousjohtaja Petri Javanainen kertoo.

Pankin kautta lahjoituksia maksettaessa onkin perinteisen pankkisiirron rinnalle saatu viime syksynä mahdollisuus antaa taloudellista tukea myös verkkolaskulla tai suoramaksulla.

– Verkkolaskun ja suoramaksun etuina perinteiseen pankkisiirtoon on, että yhteen lahjoitukseen voidaan helposti koota useita tukikohteita, esimerkiksi useita lähettejä tai työalueita, kuvailee Javanainen.

Käytännössä tukimaksujen siirto verkkolaskulle tai suoramaksulle onnistuu parhaiten olemalla yhteydessä Kylväjän talousosastolle, p. 09 2532 5400 tai talous@kylvaja.fi, ilmoittamalla haluamansa kohteet ja summat sekä toivomansa veloituspäivän. Mahdollisia veloituspäiviä on tällä hetkellä kaksi, kuukauden 15. päivä tai viimeinen arkipäivä. Tämän jälkeen lahjoittajalle lähetetään ensimmäinen lasku sähköpostilla tai postitse. Lasku maksetaan normaalisti verkkopankin kautta, minkä jälkeen voi tilata verkkolaskun käyttämällä laskussa olevaa viitenumeroa. Seuraavasta kuukaudesta alkaen lasku tulee verkkopankkiin.

Suoramaksu aktivoidaan laskun avulla pankissa, minkä jälkeen veloitus tapahtuu automaattisesti sovittuna päivänä.

– Erilaisten verkkolaskujen ja suoramaksujen aktivoinnit tapahtuvat käytännössä samoin, kuten mikä tahansa muukin lasku, Petri Javanainen toteaa.

Molemmilla maksutavoilla annettavan lahjoituksen voi muuttaa tai lopettaa olemalla yhteydessä Kylväjään.