Nepal kärsii koronan otteessa

Nepalissa ihmiset alkavat väsyä koronan aiheuttamiin poikkeusoloihin. Syksyn aikana jännitteet ovat purkautuneet väkivaltaisuuksina ja ihmisiä on pidätetty. Kylväjän työntekijöiden asuinalueella on voimassa poikkeustila jo toisen kerran tänä vuonna. Lisäksi Nepalin hallitus on määrännyt alueellisia ulkonaliikkumiskieltoja.

Aluksi koronaan ei suhtauduttu vakavasti. Nepalin hallitus ilmoitti poikkeustilasta vasta maaliskuussa, kun tautitapauksia alkoi ilmaantua enemmän. Toimeentulon hankkiminen on koronan aikaan osoittautunut joillekin hyvin vaativaksi, ellei jopa mahdottomaksi. Monet kärsivät mielenterveysongelmista, ja nepalilaisten uutisten mukaan yli 2 000 ihmistä on tehnyt itsemurhan koronaepidemian aikana. Työttömyys on kasvussa, ja monet ovat menettäneet päivittäisen ravinnon.

Aika on ollut hyvin haastavaa myös työntekijöille Nepalissa.

– Elämme kuin avoimessa vankilassa ja kaipaamme tapaamisia ihmisten kanssa. Pidämme yllä kontaktejamme vain sähköisesti ja puhelimen välityksellä. Keskittyminen on vaikeaa, ja koko tilanteen käsittäminen on ollut hankalaa.

Vieläkään osa nepalilaisista ei ota tilannetta vakavasti.

– Tilanteeseen väsyy helposti, mutta luotamme Jumalaan. Tänä vaikeana aikana hän on lisännyt rukousta, Raamatun lukua ja median uudenlaista hyödyntämistä.

– Toivomme, että poikkeustilat päättyisivät ja koko korona loppuisi. Rukoilemme, että Jumala koskettaisi armollaan koko maailmaa ja vapauttaisi meidät pandemian kourista, toteavat Nepalin työntekijät.