Piispa Kuukauppi kutsuu mukaan Itä-Siperian kirkkohankkeeseen

Piispa_kuukauppi_kuvaaja_Tanja_Paas.2Kirkkohanke Itä-Siperiassa jatkuu. Tänä vuonna pystyttiin ostamaan tontti kirkkoa varten. Tontin rahoitus tuli lähes kokonaan keväällä järjestetyn keräyksen kautta. Parhaillaan arkkitehti valmistelee seurakunnan kirkkoherran ja Inkerin kirkon kirkkohallituksen ohjauksessa kirkon rakennussuunnitelmia. Tavoitteena olisi, että kirkon rakentaminen voitaisiin aloittaa kesällä 2017 ja kirkon käyttöönotto tapahtuisi vuoden 2018 aikana.

Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi vetoaa suomalaisiin kristittyihin, että tukisimme Ulan-Uden seurakunnan kirkkohanketta:

”Mutta te olette valittu suku…Jumalan oma kansa, määrätty julistamaan Hänen suuria tekojaan, joka teidät on pimeydestä kutsunut ihmeelliseen valoonsa.” 1. Piet.2:9.

Ulan-Udessa on hankittu Inkerin kirkon nimissä tontti, että seurakunta saa rakentaa siihen monitoimikirkon. Se on suuri ihme meidän silmissä. Burjaatit ovat kansa, joka on kautta aikojen harjoittanut buddhalaisuutta ja samanismia. Se on johtanut siihen, että kansan keskelle on levinnyt suurta henkien pelkoa ja palvontaa.

Kun itse ensimmäistä kertaa kävin Burjatiassa, sain nähdä ja kokea tämän kaiken.

Taksikuski, joka vei meidät kyliin, usein pysäytti auton ja heitti ikkunasta jonkun palasen tai usein kaatoi pienestä pullosta tien varteen ikkunasta vodkaa. Eräs Lama (hengellinen johtaja) ulkomailta vieraili Burjatiassa ja puheessa totesi, että te burjaatit olette itse aina humalassa ja teidän henkenne ovat juovuksissa, siksi te olette onnettomia.

Mutta nyt on leviämässä kristillisyys Burjatiaan ja se tuo iloa ja autuutta kansalle, joka on löytämässä oikean tien, totuuden ja elämän; se on oikean Jumalan, rakastavan ja laupiaan.

On ilo todeta, että Ulan-Uden seurakunta on kasvanut ja toiminta on vahvistunut ja monipuolistunut niin, että jopa se on vaikuttanut Inkerissä tehtävään työhön. Noin 30 burjaattia on löytänyt täällä seurakuntaan ja kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Ulan-Uden seurakunta tarvitsee kipeästi kirkkoa, että saisi vielä mahtavampaa kasvua ja levittää jumalallista vaikutusta burjaattien elämään ja kulttuuriin.

Ennen te ette olleet kansa, mutta nyt te olette Jumalan kansa. Seurakunta myös tekee lähetystyötä ja sosiaalista työtä ympäristössä. Myös suuri työala on avautumassa Irkutskissa, missä on myös burjaattinuoria ja liikemiehiä asumassa ja opiskelemassa.

Kiitämme Lähetysyhdistys Kylväjää suurenmoisesta tehtävästä kerätä varoja kirkkohankkeelle ja lähetystyölle Burjatiassa sekä muualla.

Herra Siunatkoon meidän yhteistä projektiamme sekä suomalaisia lahjoittajia ja seurakuntia.

 

Pietarissa 09.11.2016

 

Aarre Kuukauppi

piispa

Inkerin evankelis-luterilainen kirkko Venäjällä

 

Lisätietoja kirkkohankkeesta

Osallistu kirkkohankkeeseen