Pikku Kylväjän uudet jaksot YouTubessa adventtisunnuntaisin

Minna Maria Lenfeldova esiintyy Pikku Kylväjän keskushahmona. Ensi vuonna ohjelmaformaatti nivotaan kristillisiin juhlapyhiin. Ohjelmien kautta evankeliumin ja kristillisen perinteen iloa voi hyödyntää kodeissa, kerhoissa ja kouluissa. KUVA: Jussi Valkeajoki.

Pikku Kylväjän ensimmäiset jaksot ihastuttivat kesällä Lähetyksen kesäpäivien katselijoita. Adventin myötä taas uudet jaksot johdattavat katsojat jouluun joka sunnuntai.
Vuodesta 2016 alkaen Kylväjän yhteydessä on kehittynyt nukketeatteritoimintaa. Eri puolilta Suomea olevista vapaaehtoisista ja työntekijöistä oli muodostunut nukketeatteritiimi ja viime keväänä valmisteltiin uutta esitystä Bangladeshista. Korona kuitenkin katkaisi suunnitelmat ja jo sovittuja vierailuja seurakuntiin täytyi perua.

Oululainen Maria Visuri otti yhteyttä Kylväjän toimistoon ja toivoi lapsille ja perheille hyvää ja verkossa saavutettavaa raamattuopetusta.

– Itse mietin, miten hienot nukkemme pääsisivät jatkamaan työtään. Kylväjän kehittämispäällikkö Juri Veikkola sai idean Pikku Kylväjästä, Pikku Kakkosta mukailevasta ohjelmaformaatista, kumppanuus- ja verkostojohtaja Hanna Räsänen taustoittaa.
– Toimintavalmis tiimimme syttyi ideasta heti. Lähdimme rohkeasti toteuttamaan Pikku Kylväjän pilottia, ja ensimmäiset jaksot nähtiin Lähetyksen kesäpäivillä. Saimme ohjelman synnyttämiseen apua myös näyttämötaiteen ammattilaisilta.
Jatkoa keväälle on jo on seurannut, ja nyt lasten kanssa voi valmistautua jouluun katsoen Pikku Kylväjää. Uusi jakso julkaistaan adventtisunnuntaisin Kylväjän YouTube-kanavalla.
– Ensi vuonna nivomme Pikku Kylväjän kristillisiin juhlapyhiin ja tuomme niiden kautta kristillisen sanoman ja perinteen iloa koteihin, kerhoihin ja kouluihin. Järjestämme myös lokakuussa Areopagos-tapahtuman lasten ja perheiden lähetyskasvatuksen teemalla, Räsänen kertoo.
Ensi vuoden alussa Pikku Kylväjän keskushahmona esiintyvä Minna Maria Lenfeldova aloittaa Kylväjässä osa-aikaisena verkostotyöntekijänä. Hänen tehtävänään on johtaa Pikku Kylväjän ja Menox maailmalle -nukketeatterin kehittämis- ja toteutustyötä sekä kehittää Kylväjän vastuukantajaverkoston toimintaa.
– Lasten ja perheiden kristillisen identiteetin vahvistamiselle on valtava tarve. Siksi perustimme lähettäjärenkaan Menox maailmalle – Lasten ja perheiden lähetyskasvatus. Nyt kutsumme rinnallemme tukijoita rukoilemaan, toimimaan ja tukemaan työtämme taloudellisesti ja verkostoidumme muiden toimijoiden kanssa.