Psalmi 103

Ihmeellinen Jumalan armo

Psalmi 103 kuuluu tärkeimpien ja eniten luettujen psalmien joukkoon. Siinä kohtaamme sydämen uskon ytimen – Jumalan armon. Tähän armouskoon sisälle kasvamiseen menee koko elämä. Siksi emme koskaan voi kyllästyä tähän psalmiin. Siinä astumme hetkeksi taivaalliseen ilmapiiriin.

Totta on, että elinaikamme on kuin ruohon. Vain hetki ja meitä ei enää ole eikä asuinsijamme tunne meitä. Mutta, miten ihmeellistä, Herra kyllä tuntee. Hän tietää millaista tekoa olemme. Kaikki on hänen valtansa alla. Vain hän voi päästää ikuisen kuoleman otteesta ja sulkea meidät armonsa syliin.

Rukoillessamme psalmin sanoja saatamme joutua pelon valtaan. Emme voi rehellisesti sanoa, että yli kaiken pelkäämme ja rakastamme Herraa ja aina elämme hänen pyhien käskyjensä mukaan. Herra on kuitenkin kärsivällinen ja hänen armonsa on suuri. Hän on anteeksiantava ja laupias. Ei hän iäti meitä syytä eikä pidä vihaa. Hän ei maksa syntiemme mukaan eikä rankaise niin kuin olisimme ansainneet.

Näin on tänäänkin, koska hänen ainosyntyinen Poikansa on puolestamme maksanut syntimme ja kärsinyt niistä rangaistuksen. Herra antaa anteeksi kaikki syntimme. Sen hän tekee juuri nytkin.

Anteeksiantamuksessa Herra siirtää syntimme meistä niin kauaksi kuin itä on lännestä. Ne eivät enää koskaan voi tavoittaa syyttävinä ja tuomitsevina. Ihmeellinen on Isän armahtava rakkaus meitä kohtaan.

Kunpa kaikki mitä meissä on, avautuisi tälle Herran armolle ja alkaisi kiittää ja ylistää hänen pyhää nimeään. Hänhän on ollut niin ihmeen hyvä meitä kohtaan. Hän tehnyt meille ihmeistä suurimman. Hän on antanut anteeksi kaikki syntimme ja hetken kuluttua kirkkaudessa kaikki sairautemme, tuskamme ja pahanolomme on poissa. Hän armosta, antaa meille seppeleen, voittopalkinnon.

Ylistä Herraa, minun sieluni ja kaikki mitä minussa on, ylistä hänen pyhää nimeään. Sulautukoon ylistyksemme kaikkien hänen enkeliensä, voimallisten sankariensa ja taivaan joukkojen ylistykseen.

Olavi Peltola