Psalmi 23

Jeesus on hyvä paimen

Tämä psalmi on Raamatun tunnetuimpia kohtia. Kuinka henkilökohtainen se onkaan ja kuinka siinä huokuu syvä turvallisuuden tunne!

Lammas on heikko ja puolustuskyvytön. Paimen on sen suojelija ja johtaja. Se ei ole vapaa ja riippumaton villieläin.  Tunnustan Herran paimenekseni, sillä hän kärsi psalmin 22 kuvaamalla tavalla syntieni tähden. En voi olla kuulematta hänen ääntään enkä menemättä hänen luokseen. Hänen äänensä on elämäni tärkein ääni!

Jos Herra on paimeneni, luotan siihen, että hän täyttää kaikki tarpeeni. Hänen sydämensä on täynnä rakkautta ja huolenpitoa minua kohtaan.  Minulta ei puutu ajallisissa asioissa, sillä hän ruokkii taivaan linnutkin ja saa kukat loistamaan. Minulta ei puutu myöskään hengellisissä asioissa, sillä hänen armossaan on minulle kyllin. Ehkä en saa kaikkea, mitä haluan, mutta lopulta mitään ei puutu pysyessäni hänen paimenhoidossaan.

Hänen tuore ja ehtymätön Sanansa on kuin vihreä niitty ja tyyni vesi lampaalle. Saan uskoen levätä hänen armonsa sanan lupauksissa. Herra johdattaa virvoittavien vetten tykö, sillä itse en löydä sinne. Hän ei aja, kuten Mooseksen laki ajaa ja pakottaa. Hän johdattaa omalla esimerkillään ja lempeällä rakkaudellaan. Hän johtaa oikeaa tietä, vaikka itsestäni ei siltä tuntuisikaan.

Ei ole helppoa joutua syvään pimeyteen ja kuoleman varjon laaksoon. Siellä tarvitsen hänen vitsansa ja sauvansa lujaa otetta. Mutta minun ei tarvitse pelätä, sillä hän on kanssani. Keskellä merta myrskyn kouriin joutunut pikkulapsi ei pelkää muiden matkustajien tavoin. Hän nukkuu äitinsä sylissä, ja hänelle riittää, että äiti on hänen kanssaan (Spurgeon). Minullekin riittää, että Jeesus on kanssani.

Palvelija valmistaa pitopöydän pian alkaviin juhliin. Vihollinen on kyllä ovella ja näkee, mutta ei voi mitään. Hetken kuluttua saan voideltuna juhlavieraana istuutua taivaalliselle hääaterialle. On tullut päivieni loppu ja maljani vuotaa yli.

Tänään luotan siihen, että Herrani kärsivällinen hyvyys ja laupeus ympäröivät minua. Hänen hyvyytensä täyttää todelliset tarpeeni ja hänen laupeutensa pyyhkii pois syntini.

Olavi Peltola