Lähetyskurssi

Keväällä 2021 järjestetään lähetyskurssi Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa. Haku kurssille on nyt käynnissä. Ota yhteyttä ulkomaantyön johtajaan, Pentti Marttilaan (pentti.marttila@kylvaja.fi, 045 635 0934). Hakuaika päättyy 15.5.2020

Kylväjällä on lähetyskutsun omaaville uskoville monia paikkoja, joissa voi palvella omilla lahjoillaan.

Toivomme, että olet luterilainen uskova ja sinulla on riittävä terveys, ammattikoulutus ja kaksi vuotta työkokemusta, osaat englantia ja haluat olla viemässä evankeliumia eteenpäin sekä esimerkilläsi todistaa Kristuksesta. Näiltä rekry-sivuilta löydät muutakin tarpeellista lisätietoa.

 

Lähetyskurssin järjestelyt

Kylväjän lähetyskurssit pidetään Suomen Raamattuopistolla, Kauniaisissa. Kokopäiväisenä opiskeluna toteutettava kurssi on yhden lukukauden mittainen.

Lähetyskurssi on Kirkon lähetystyön keskuksen hyväksymän opetussuunnitelman mukainen. Sen aikana on lähetysjärjestöjen yhteistä koulutusta KLK:n johdolla. Lähetyskurssin koulutus on kokopäiväistä. Lähetyskurssia ennen tai sen jälkeen voi opiskella Raamattua esimerkiksi Raamattuopiston avoimessa raamattukoulussa (ARK).

Työalueella koulutus jatkuu kielikoulussa sekä paikallisen työyhteisön järjestämässä perehdyttämiskoulutuksessa.  Ennen uudelle työkaudelle lähtöä järjestetään lähetysjärjestöjen yhteistyönä Lähetyskurssi II.

Lähetyskurssin tavoitteet

Lähetyskurssin tehtävänä on motivoida oppimisprosessiin, jonka tavoitteena on:

  • valmiudet ja halukkuus tuoda Raamatun sanoma uuteen kontekstiin ja perustaa uusia seurakuntia
  • valmiudet hoitaa omaa hengellistä elämää sekä fyysistä ja psyykkistä terveyttä vieraassa kulttuurissa
  • valmiudet ymmärtää, kohdata uskontojen ja kulttuurien erilaisuutta
  • valmiudet luterilaisen kristityn identiteettiin ja lähetettynä olemiseen maailmassa
  • terve suhtautuminen työhön ja lepoon sekä työyhteisöön
  • valmius palvella seurakuntaa armolahjojensa mukaan ja toimia ammatissaan vieraassa kulttuurissa esimerkiksi hanketyössä

Kurssilaisten valinta

Lähetysyhdistys Kylväjässä arvioidaan lähetyskurssille hakevien sopivuutta lähetystehtävään vieraassa kulttuurissa valintaprosessin avulla, jonka tavoitteena on antaa realistinen kuva Lähetysyhdistys Kylväjästä luterilaisena lähetysjärjestönä, jolla on oma hengellinen kulttuurinsa ja työnäkynsä.

Työntekijämme ovat henkilökohtaisia kristittyjä. Tärkeää on elää muiden kristitttyjen yhteydessä ja osallistua hengelliseen vastuunkantamiseen jo täällä Suomessa. Kylväjän perustehtävä on viedä evankeliumia niille, jotka eivät ole sitä vielä kuulleet. Lähetystyöntekijänä toimiminen edellyttää eettisesti kristillistä elämäntapaa ja kristittynä esikuvana toimimista.

Lähetyskurssi ei tee kenestäkään lähetystyöntekijää. Se antaa valmiuksia toimia lähetystyöntekijänä sille, jolla on siihen kutsumus. Jeesus Kristus on lähetyksen Herra. Hän tekee ihmisestä lähetystyöntekijän kutsumalla hänet pelastuksen osallisuuteen ja antamalla hänelle todistajan valtuudet. Lähetyskutsu on laajasti ottaen kaikilla uskovilla. Joitakin heistä Jumala tahtoo lähettää vieraiden kulttuurien pariin ulkolähetystyöhön.

Kaksivaiheinen valinta- ja lähtöprosessi

1. Valinta lähetyskurssille.Leenalta

Ota yhteyttä Pentti Marttilaan ja lähetä hänelle oma elämäkertasi ja CV. Omaelämäkerrassa kuvailet taustojasi: perhettäsi, opiskelu- ja työaikaasi, kristillistä vakaumustasi, seurakuntayhteyttäsi ja lähetyskutsuasi. Seuraavassa vaiheessa vaiheessa saat hakulomakkeen kurssille.

Sen jälkeen saat mahdollisesti kutsun haastatteluihin. Hyvin sujuneen haastattelun jälkeen sovimme psykologisesta soveltuvuustestistä sekä terveystarkastuksesta. Tämän jälkeen tapahtuu lopullinen valinta lähetyskurssille.

 

2. Lähetyskurssi

Toinen vaihe on lähetyskurssi, jossa erikoistutaan lähetystyöhön. Koulutukseen hyväksytyt ovat Kylväjän lähetyskandidaatteja, jotka voivat käydä lähetyskurssin Kylväjän kustannuksella. Lähetyskurssi pidetään Suomen Raamattuopistolla. Lähetyskurssilla voi myös opiskella omalla kustannuksellaan. Omalla kustannuksella opiskelevien ei tarvitse sitoutua lähtemään lähetystyöhön.

Kurssin aikana soveltuvuutta vielä arvioidaan. Hyväksyttävä kurssin suorittaminen sitoo kandidaatin lähtemään työhön Kylväjän kautta, muussa tapauksessa sovitaan kurssin takaisinmaksusta. Kurssin aikana Kylväjä tekee lopullisen päätöksen työalueesta ja lähettämisestä, jonka mahdollistavat esirukouksellaan ja taloudellisella tuellaan nimikkoseurakunnat sekä yksittäisten ihmisten muodostamat lähetysrenkaat.

Uudet lähetystyöntekijät siunataan läheteiksi kurssin päätteeksi. Työkausi on tavallisesti neljä vuotta, jolloin Kylväjä maksaa kahden vuoden kuluttua käynnin kotimaassa. Toivottavaa on, että työntekijä sitoutuu useampaan kuin yhteen työkauteen.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää!

 

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Pentti Marttila, 045 635 0934, pentti.marttila@kylvaja.fi