MiniMissio

Ikkuna maailmanlähetykseen

Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu.” Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista? Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Onhan kirjoitettu: “Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askelet! Room. 10:13-15

MiniMissio on valmentava koulutus, joka antaa monipuolisen näköalan lähetyselämään kaikkialla maailmassa. Tutustumme kurssilla kokonaisvaltaisen lähetyksen eri osa-alueisiin ja ‑menetelmiin, kulttuurien ja uskontojen väliseen kohtaamiseen sekä lähetyselämän arkeen kotimaassa ja työalueilla. Opiskelemme myös lähetystyön perusasioita Raamatusta.
Koulutus on tarkoitettu 16-32-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille.

MiniMissio-esite 2020.

Koulutuskuvaus Koulutus on lähijaksoista koostuva nuorille suunniteltu lähetyksen monimuotoinen opetuskokonaisuus. Koulutus järjestetään kansanopistokurssina lukuvuosittain KOLMENA lähijaksona.

Opettajina MiniMissio -koulutuksessa ovat sekä lähetystyöntekijät että kotimaan työntekijät. Järjestäjinä ovat Kylväjä, SROOPKO ja Sansa.

Koulutuksen suorittaminen ja todistuksen saaminen edellyttää kaikkiin jaksoihin osallistumista.  Mikäli et pääse jollekin jaksolle, voit suorittaa sen vuoden kuluttua. Koulutukseen voidaan ottaa opiskelijoita myös aloittavan ryhmän ulkopuolelta jatkuvana opiskelijavalintana. Haku-aikaa ei ole, kurssin voi aloittaa mistä jaksosta tahansa ja sitä voi suorittaa kaksi vuotta.

Kustannukset

Kustannukset ja haku koulutukseen: Järjestäjät maksavat koulutettavien majoituksen ja ohjelman, opiskelijat maksavat itse kurssimateriaalin (25 €) matkansa ja ruokailunsa.

Lähijaksot Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa.

Lähijaksot

2020

1. jakso 17.-18.1.2020

Lähetyselämää

jaksolla etsitään oma paikka maailman lähetyksessä, visioidaan suuria ja kuullaan lähetyskutsun toteutumisesta maailmalla sekä jaetaan toisillemme mitä on arjen lähetyselämä. Myös uskontoteologisia teemoja käsitellään havainnollisella tavalla. Ennen jaksoa opiskelijoille toimitetaan Kylväjän lahjakirja; Etsin Allahia löysin Jeesuksen (Nabeel Qureshi).

2. jakso 27.-28.3.2020

Lähetys tämän päivän maailmassa, lähetyksen työvälineitä, elämä työalueella

Mikä avuksi, kun portit on suljettu? Miten kertoa, kun ei saa puhua? Mistä toivoa, kun ympärillä on pelkkää kaaosta? Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) välittää toivoa saavuttamattomille kansoille ja vaikeissa oloissa eläville kristityille. Televisio, radio ja älypuhelin ovat voimavälineitä, jotka muuttavat maailmaa, yksi sydän kerrallaan. Radio loi sillan rautaesiripun taakse ja edelleen vie viestiä Jeesuksesta sinne, minne lähetystyöntekijät eivät muuten pääse. Television välityksellä pääsemme suoraan olohuoneisiin perheiden keskelle muslimimaissa. Mobiiliviestimet ja sosiaalinen media ovat avainsana aasialaisten tavoittamiseksi.

3. jakso 8.-9.5.2020

Mission ytimessä, missio kohtaa maailman haasteita

Millaisia haasteita on vastassa, kun lähetti yrittää sopeutua uusiin kulttuureihin, ymmärtää paikallisia ihmisiä ja löytää luontevia keinoja välittää evankeliumia? Mitä kristillisellä uskolla ja Jeesuksella on tarjottavana maailmalle, jota riivaa monitahoinen kärsimys, rikkinäisyys, kuolema ja pahat voimat?

MiniMissio koulutuksen käyneellä on mahdollisuus hakea (18v -) MiniMission opintomatkalle tai ryhmämatkalle (16v -) jollekin Kylväjän työalueelle, esimerkiksi lokakuussa 2019 Ateenaan, lokakuussa 2020 Mongoliaan tai Kroatiaan. Ota yhteyttä outi.paukkunen@kylvaja.fi.

Haku koulutukseen

Koulutukseen otetaan opiskelijoita aloittavan ryhmän ulkopuolelta jatkuvana opiskelijavalintana, joten hakuaikaa ei ole rajattu, vaan haku on jatkuvaa. Kurssin voi aloittaa mistä jaksosta tahansa ja sitä voi suorittaa kaksi vuotta.

Täytä hakulomake MiniMission -koulutukseen

Lisätietoa MiniMissiosta: Kylväjän kasvatustyön koordinaattori Outi Paukkunen +358 40 753 4174 outi.paukkunen@kylvaja.fi.

Lisää tietoa ja materiaalia

1. Outi Paukkusen ja MiniMission käyneen Varpu Viikerin haastattelu Lähetysvartissa 16.2.2016.     

Tulosta tästä MiniMissio-juliste A4.

rightSide_3119