MiniMissio

Ikkuna maailmanlähetykseen

Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu.” Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista? Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Onhan kirjoitettu: “Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askelet! Room. 10:13-15

Lähetyksen MiniMissio -esilähetyskoulutus antaa monipuolisen näköalan lähetyselämään kaikkialla maailmassa. Pohdimme kurssilla kokonaisvaltaisen lähetyksen eri osa-alueita ja ‑menetelmiä sekä kulttuurien ja uskontojen välistä kohtaamista ja vuorovaikutusta. Tutustumme lähetyselämän arkeen kotimaassa ja työalueilla sekä opiskelemme lähetystyön perusasioita Raamatusta. Yhdessä vietetyt hartaushetket ja hengellinen pohdiskelu kulkevat mukana ohjelman läpi.
Koulutus on tarkoitettu noin 16-32-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille.

MiniMissio-esite 2018

Koulutuksen luonnehdinta Koulutus on lähijaksoista koostuva nuorille suunniteltu lähetyksen monimuotoinen opetuskokonaisuus. Koulutus järjestetään kansanopistokurssina lukuvuosittain KOLMENA lähijaksona.

Opettajina MiniMissio –koulutuksessa ovat sekä lähetystyöntekijät että kotimaan työntekijät. Järjestäjinä ovat Kylväjä, SROOPKO ja Sansa.

Koulutuksen suorittaminen ja todistuksen saaminen edellyttää kaikkiin etäjaksoihin osallistumista. Voit suorittaa koulutuksen myös 5 op:n laajuisena suorittamalla muutamia etätehtäviä. Mikäli olet estynyt käymästä jotakin lähijaksoa, voit suorittaa saman jakson vuoden kuluttua. Koulutukseen voidaan ottaa opiskelijoita myös aloittavan ryhmän ulkopuolelta jatkuvana opiskelijavalintana. Haku-aikaa ei ole, kurssin voi aloittaa mistä jaksosta tahansa ja sitä voi suorittaa kaksi vuotta.

Kustannukset

Kustannukset ja haku koulutukseen: Järjestäjät maksavat koulutettavien majoituksen ja ohjelman, kurssilaiset maksavat itse matkansa ja ruokailunsa.

Lähijaksot Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa.

Lähijaksot

2018

3. jakso 5.-6.10.2018

Mission ytimessä

The Ultimate battle – Mestari ja haastajat: Kristillinen usko vs uskonnot Mission ytimessä.

The Ultimate Battle… Lähetystyökö ”taistelua”? Nii-in. ”Emmehän me taistele ihmisiä vastaan, vaan…” (Ef. 6) Mikä tämän taistelun luonne on? Millaisesta kamppailusta onkaan kysymys siinä, kun lähetti yrittää sopeutua uusiin kulttuureihin, ymmärtää paikallisia ihmisiä ja löytää luontevia keinoja välittää evankeliumia. Kristillinen usko, elämä ja seurakunta syntyvät Jumalan Hengen vaikutuksesta – mutta vaikeuksia ja vastuksia on monenlaisia. Kaikissa kulttuureissa ja uskontopiireissä kaivataan vastauksia, apua ja toivoa monenlaisen vajavaisuuden, pahuuden ja lopulta viimeisenä vihollisena väijyvän kuoleman suhteen. Miksi uskallamme lähetystyössä – proudly – esitellä kaikille maailman kansoille sitä apua ja toivoa, minkä evankeliumi ja elämä Jeesuksessa Kristuksessa tuo?

2019

1. jakso 18.-19.1.2019

Lähetyselämää –

jaksolla pohditaan omaa paikkaa maailman lähetyksessä, kuullaan lähetyskutsun toteutumisesta maailmalla sekä jaetaan toisillemme mitä on arjen lähetyselämä. Myös uskontoteologisia teemoja käsitellään havainnollisella tavalla. Ennen jaksoa opiskelijoille toimitetaan Kylväjän lahjakirja; Etsin Allahia löysin Jeesuksen (Nabeel Qureshi).

2. jakso 29.-30.3.2019

Lähetys tämän päivän maailmassa, lähetyksen työvälineitä, elämä työalueella

Mikä avuksi, kun portit on suljettu? Miten kertoa, kun ei saa puhua? Mistä toivoa, kun ympärillä on pelkkää kaaosta? Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) välittää toivoa saavuttamattomille kansoille ja vaikeissa oloissa eläville kristityille. Televisio, radio ja älypuhelin ovat voimavälineitä, jotka muuttavat maailmaa, yksi sydän kerrallaan. Radio loi sillan rautaesiripun taakse ja edelleen vie viestiä Jeesuksesta sinne, minne lähetystyöntekijät eivät muuten pääse. Television välityksellä pääsemme suoraan olohuoneisiin perheiden keskelle muslimimaissa. Mobiiliviestimet ja sosiaalinen media ovat avainsana aasialaisten tavoittamiseksi.

 

MiniMissio koulutuksen käyneellä on mahdollisuus hakea (18v -) MiniMission opintomatkalle tai ryhmämatkalle (16v -) jollekin Kylväjän työalueelle, esimerkiksi maaliskuussa 2019 Ateenaan.

 

Haku koulutukseen

Koulutukseen otetaan opiskelijoita aloittavan ryhmän ulkopuolelta jatkuvana opiskelijavalintana, joten hakuaikaa ei ole rajattu, vaan haku on jatkuvaa. Kurssin voi aloittaa mistä jaksosta tahansa ja sitä voi suorittaa kaksi vuotta.

Täytä hakulomake MiniMission -koulutukseen

Lisätietoa MiniMissiosta: Kylväjän kasvatustyön koordinaattori Outi Paukkunen +358 40 753 4174 outi.paukkunen@kylvaja.fi.

Lisää tietoa ja materiaalia

1. Outi Paukkusen ja MiniMission käyneen Varpu Viikerin haastattelu Lähetysvartissa 16.2.2016.     

Tulosta tästä MiniMissio-juliste A4.

rightSide_3119