MiniMissio

Ikkuna maailmanlähetykseen

Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu.” Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista? Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Onhan kirjoitettu: “Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askelet! Room. 10:13-15

MiniMissio on valmentava koulutus (16-32-vuotiaille), joka antaa monipuolisen näköalan lähetyselämään kaikkialla maailmassa. Kurssilla opiskellaan sekä lähetystyön perusasioita Raamatusta että kokonaisvaltaisen lähetyksen eri osa-alueita ja ‑menetelmiä, kulttuurien ja uskontojen välistä kohtaamista. Tutustumme myös lähetyselämän arkeen kotimaassa ja työalueilla.

MiniMissio-esite 2021

Koulutus on lähijaksoista koostuva nuorille suunniteltu lähetyksen monialainen opetuskokonaisuus. Koulutus järjestetään kevätlukukaudella kolmena lähijaksona. Kurssin opettajina toimivat sekä lähetystyöntekijät että kotimaan työntekijät.

Jos jokin jakso jää väliin, voi sen suorittaa vuoden kuluttua. Haku-aikaa ei ole, kurssin voi aloittaa mistä jaksosta tahansa. Aikaa kurssin suorittamiseen on kaksi vuotta.

Kustannukset

Kustannukset ja haku koulutukseen: Järjestäjät maksavat koulutettavien majoituksen ja ohjelman, opiskelijat maksavat itse kurssimateriaalin (25 €) matkansa ja ruokailunsa.

Lähijaksot Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa. Järjestäjät:  Kylväjä, SROOPKO ja Sansa

Lähijaksot

2021

1. jakso 29.-30.1.2021 (pahenevan koronatilanteen vuoksi tämä jakso joudutaan valitettavasti perumaan)

Lähetyselämää

jaksolla etsitään omaa paikkaa maailman lähetyksessä, visioidaan suuria ja kuullaan lähetyskutsun toteutumisesta maailmalla sekä jaetaan toisillemme mitä on arjen lähetyselämä. Myös uskontoteologisia teemoja käsitellään havainnollisella tavalla. Ennen jaksoa opiskelijoille toimitetaan Kylväjän lahjakirja; Etsin Allahia löysin Jeesuksen (Nabeel Qureshi).

2. jakso 5.-6.3. 2021

Lähetys tämän päivän maailmassa, lähetyksen työvälineitä, elämä työalueella

Mikä avuksi, kun portit on suljettu? Miten kertoa, kun ei saa puhua? Mistä toivoa, kun ympärillä on pelkkää kaaosta? Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) välittää toivoa saavuttamattomille kansoille ja vaikeissa oloissa eläville kristityille. Televisio, radio ja älypuhelin ovat voimavälineitä, jotka muuttavat maailmaa, yksi sydän kerrallaan. Radio loi sillan rautaesiripun taakse ja edelleen vie viestiä Jeesuksesta sinne, minne lähetystyöntekijät eivät muuten pääse. Television välityksellä pääsemme suoraan olohuoneisiin perheiden keskelle muslimimaissa. Mobiiliviestimet ja sosiaalinen media ovat avainsana aasialaisten tavoittamiseksi.

3. jakso 7.–8.5.2021

Mission ytimessä, missio kohtaa maailman haasteita

Millaisia haasteita on vastassa, kun lähetti yrittää sopeutua uusiin kulttuureihin, ymmärtää paikallisia ihmisiä ja löytää luontevia keinoja välittää evankeliumia? Mitä kristillisellä uskolla ja Jeesuksella on tarjottavana maailmalle, jota riivaa monitahoinen kärsimys, rikkinäisyys, kuolema ja pahat voimat?

MiniMissio -koulutuksen käyneellä on mahdollisuus hakea Missiomatkalle yksin (18v -) tai ryhmämatkalle (16v -) Kylväjän tai Sansan työalueelle, esimerkiksi elokuussa 2020 Mongoliaan, kesällä 2020 Kroatiaan tai Ateenaan.

Lisätietoa; outi.paukkunen@kylvaja.fi.

Haku koulutukseen

Koulutukseen otetaan opiskelijoita aloittavan ryhmän ulkopuolelta jatkuvana opiskelijavalintana, joten hakuaikaa ei ole rajattu, vaan haku on jatkuvaa. Kurssin voi aloittaa mistä jaksosta tahansa ja sitä voi suorittaa kaksi vuotta.

Täytä hakulomake MiniMission -koulutukseen

Lisätietoa MiniMissiosta: Kylväjän kasvatustyön koordinaattori Outi Paukkunen +358 40 753 4174 outi.paukkunen@kylvaja.fi.

Lisää tietoa ja materiaalia

1. Outi Paukkusen ja MiniMission käyneen Varpu Viikerin haastattelu Lähetysvartissa 16.2.2016.     

Tulosta tästä MiniMissio-juliste A4.

rightSide_3119