Annoit minulle tulevaisuuden – kolehti Bangladeshiin

Vuoden 2018 virallinen kolehti kerätään sunnuntaina 4.11.2018 Bangladeshin köyhien naisten, lasten ja maattomien ravitsemus-, terveys- ja turvallisuusolosuhteiden parantamiseen. Kylväjä toteuttaa vuosina 2018 ja 2019 Bangladeshissa kaksi kehitysyhteistyöhanketta.

Ruokaturvaa kyläyhteisövoimalla -hankkeen tavoitteena on parantaa ruoan saatavuutta ja ennaltaehkäistä erityisesti naisten, lasten ja vammaisten aliravitsemusta. Ruokaturvaa ja naisten asemaa parannetaan naisten säästöryhmien, maatalouskoulutusten, ammatillisen-ja yrittäjyyskoulutuksen sekä ravintokoulutusten kautta. Aliravitsemusta ehkäistään seuraamalla hankealueen kaikkien lasten kehitystä, jotta havaitaan aliravitsemuksesta kärsivät lapset. He saavat lisäravintopakkauksia ja heidän vanhemmilleen annetaan ravintokoulutusta. Kehitysvammaisten lasten asemaa ja elämäntilannetta parannetaan kuntoutuksella, kouluttamalla vanhempia tukemaan lastensa kasvua sekä lisäämällä kyläyhteisöjen tietoisuutta vammaisten ihmisten arvosta. Hanke toteutetaan Suomen ulkoministeriön hanketuella. Kylväjän omarahoitusosuus hankkeesta on 15 prosenttia.

Kylien terveys- ja turvallisuus -hanke toteutetaan Kylväjän omarahoitteisesti. Hankkeen tavoitteena on naisten, lasten ja vammaisten turvallisuuden ja elämänlaadun koheneminen. Hankkeeseen kuuluu muun muassa ensiapukursseja sekä kyläyhteisöjen omien toimintasuunnitelmien tekemistä hätätilanteissa toimimiseen. Ensihoitoa kehitetään vahvistamalla kylälääkäreiden valmiuksia. Kylissä toimivia äitiysneuvojia koulutetaan raskauden seuraamiseen ja naisten ohjaamiseen synnyttämään turvallisesti sairaaloissa ja klinikoilla. Työtä tehdään myös perheväkivallan tunnistamiseksi ja torjumiseksi. Vammaisten aikuisten sosiaalisen ja taloudellisen asemaa parannetaan kuntoutuksen ja ammatillisen koulutuksen avulla.

Valtion leikkaukset kehitysyhteistyömäärärahoihin ovat tuntuneet merkittävästi Kylväjän Bangladeshin-työssä. Lähetysyhdistys Kylväjä on tehnyt vuodesta 1976 alkaen pitkäjänteistä työtä Bangladeshin, yhden maailman köyhimmän ja tiheimmin asutun maan, luoteisosassa. Kylväjä on toteuttanut kehitysyhteistyöhankkeita vuodesta 1979 alkaen ja yhdessä Bangladeshiin rekisteröidyn kansalaisjärjestön BLM-F:n ja kyläyhteisöjen kanssa vuodesta 1984. Toimintaa johtavat paikalliset työntekijät suomalaisten toimiessa hankkeissa asiantuntijatehtävissä. Erityisesti hankkeista ovat hyötyneet äidit ja lapset sekä vähemmistökansoihin kuuluvat maattomat päivätyöläiset.

Osallistuminen kolehtiin puhelin- ja tekstiviestilahjoituksella

Puhelinlahjoitus 25,37 € + pvm/mpm, 0600 03050 (voimassa loka-marraskuun)

Tekstiviestilahjoituksen voi tehdä 15, 30 tai 50 suuruisena. Lähetä viesti KYLVAJA15, KYLVAJA30 tai KYLVAJA50 numeroon 16499. Lisää viestin loppuun postinumerosi ja KYT Bangladeshissa

Osallistu kolehtiin verkkopankin kautta

Kylväjä tekee Bangladeshissa kehitysyhteistyötä köyhien naisten, lasten ja maattomien ravitsemus-, terveys- ja turvallisuusolosuhteiden parantamiseksi. Kylväjä toteuttaa vuosina 2018 ja 2019 Bangladeshissa kaksi kehitysyhteistyöhanketta: Ruokaturvaa kyläyhteisövoimalla sekä Kylien terveys- ja turvallisuushanke. Ruokaturvahankkeen tavoitteena on parantaa ruoan saatavuutta ja ennaltaehkäistä erityisesti naisten, lasten ja vammaisten aliravitsemusta. Kylien terveys- ja turvallisuus -hankkeessa kehitämme naisten ja lasten elinoloja kyläyhteisöissä järjestämällä ensiapukursseja, vahvistamalla kylälääkäreiden ja neuvoloiden valmiuksia sekä kouluttamalla kyläyhteisöjä valmistautumaan hätätilanteisiin. Anna bangladeshilaisille turvallisempi tulevaisuus! Lue lisää Annoit minulle tulevaisuuden -keräyksestä.

 

Loading Päivittää

Osallistuminen kolehtiin tilisiirrolla ja viitenumerolla

Saaja: Lähetysyhdistys Kylväjä ry, IBAN FI57 4405 0010 0212 96, BIC ITELFIHH

Huom. Seurakuntien kolehtitilitysten ohjeet löytyvät seurakuntien viitenumerolaskurista.


Lisätietoja ja materiaaleja:

Bangladesh-teemaisia Kylväjä-lehtiä 10/2018 – tilaa nippu seurakuntaasi.

Kolehdin esittelyteksti

Juliste esim. seurakunnan ilmoitustaululle (pdf)

Muokattava A4-juliste esim. seurakunnan ilmoitustaululle (Word)

Power Point -esitys

Power Point -esityksen kuvat ja kommentit avuksi esittelijälle

Jukka Norvannon saarnapohdinta (pdf)

1. Jukka Norvannon saarnapohdinta     

Bangladesh-aiheisia videoita

Bangladesh-aiheisia rukouksia

Annoit minulle tulevaisuuden – kehitysyhteistyötä Bangladeshissa -keräys

Kylväjän kehitysyhteistyöhankkeet Bangladeshissa

Kylväjän työ Bangladeshissa

Turvallisempi synnytys bangladeshilaiselle naiselle -lahjakortti

Vuohi säästöryhmäläiselle -lahjakortti

Kyyhkyslakka maaseudun perheelle -lahjakortti

Kolehtipyhän mainoskuva 1

Kolehtipyhän mainoskuva 2

Kolehtipyhän mainoskuva 3

Aili Maria Mannisen toimittama Bangladeshin monet kasvot -kirja Pala maailmalta -kaupasta

Seitsemän asiaa muslimin kohtaamisesta -vihkonen Pala maailmalta -kaupasta

Piparibanglamajan ohjeet

Salman tarina Kylväjä-blogissa

Seurakuntalainen: Tulevaisuus rakenteilla

Kylväjä: Tulevaisuus rakenteilla

Seurakuntalainen: Ruokaturvahankkeen bangladeshilainen johtaja työskentelee nostaakseen maansa köyhyydestä

Seurakuntalainen: Kestävää apua ja tulevaisuuden toivoa Bangladeshin kyliin

Srimotin tarina Kylväjä-blogissa

2. Saara Bengtsson kehitysyhteistyöhankkeista Bangladeshissa 1     
3. Saara Bengtsson kehitysyhteistyöhankkeista Bangladeshissa 2     
4. Saara Bengtsson kehitysyhteistyöhankkeista Bangladeshissa (1 ja 2)     

Lisää materiaalia julkaistaan vielä kolehtipyhään saakka. Seuraa näitä sivuja!