The Legacy Project kutsuu nuoret mukaan lähetysaaltoon

Kuva: Pixabay.com.

Kylväjä lähtee mukaan kirkkokunnat yhdistävään Legacy Project -liikkeeseen toteuttamalla ensi kesänä kolme missiomatkaa.

Muutama vuosi sitten lähetystyöntekijäksi Youth With A Mission -järjestön kautta suuntautuva Henri Hermunen koki, että Jumala kutsuu häntä laittamaan itsensä likoon, jotta nuori sukupolvi ottaisi paikkansa lähetystyössä. Hän näki, että maallamme on vahva historia lähetystyössä ja nuoret voivat ammentaa tuosta hienosta perinnöstä, mutta aika ja tavat ovat muuttuneet. Näin syntyi unelma eri kirkkokuntia, järjestöjä ja yhteisöjä yhdistävästä nuorten liikkeestä ja käynnistyi The Legacy Project (perintöprojekti).

Liike tavoitteli alkuun sadan nuoren lähettämistä lyhytaikaiseen lähetystyöhön vuonna 2019, ja vuonna 2021 viittäsataa lähtijää kuudelle eri mantereelle. Ensimmäinen tavoite ylittyi, sillä missiomatkoihin osallistui 106 nuorta.

Ensi vuonna myös Kylväjän aktiomatkat ovat osa The Legacyn suurempaa aaltoa. Heinäkuussa on tarjolla mahdollisuus tehdä lapsi- ja nuorisotyötä yhdessä maailman vähiten uskonnollisessa maassa, Virossa, tai lähteä Kreikkaan kohtaamaan pakolaisia palvellen tai urheilun keinoin.

– Kristityt on kutsuttu elämään lähetettynä missä vain, mutta jos kokee kutsua lähteä lähetystyöhön ulkomaille, missiomatka tarjoaa mahdollisuuden kokeilla sitä. Matkalla kerrotaan evankeliumia ja palvellaan eri tavoin, iloitsee apulaislähetysjohtaja Hanna Lindberg.

Tiiminjohtaja suunnittelee yhdessä tiimin kanssa matkan sisältöä, aikataulua ja budjettia. Paikallinen työntekijä antaa suunnitelmille raamit.

– Kyse ei ole missio-turismista, vaan matkalla todella palvellaan ja tehdään aidosti lähetystyötä, Lindberg painottaa.

Kylväjän missiomatkoille voit osallistua erilaisissa elämäntilanteissa, olitpa sitten opiskelija, työikäinen, perheellinen tai eläkeläinen.

Missiot ovat omarahoitteisia, mutta tiimi saa myös koulutusta varainhankintaan, jolla voi kattaa kuluja.

Miten mukaan?

Hae 28.02.2021 mennessä Legacyn nettisivujen hakulomakkeella thelegacyproject.fi/. Lomakkeeella ilmoita ”Seurakunnan tai järjestön oma ryhmä” kohtaan Kylväjä ja kohteeksi valitsemasi Kylväjän missio. Saamme hakemuksesi luettavaksi Legacyn kautta. Legacyn missiot ja koulutus tapahtuvat heinäkuussa, ja niitä ennen on Legacyn tiimipäivä 27.3. Lisäksi Kylväjä varustaa sinut matkaan omalla lisäkoulutuksella 5–6.3.