Tilaa valokuvanäyttely

Sofi Valkealintu: Toisen todellisuuden kielioppi

 

11 valokuvasta ja teksteistä koostuva Sofi Valkealinnun näyttely haastaa katsojan tarkastelemaan elämää yllättävistä näkökulmista ja pohtimaan, mistä siinä pohjimmiltaan on kysymys. Kristillinen maailmankatsomus piirtyy kokonaisuuden läpi esiin kutsuen ottamaan sen tosissaan. Näyttely vie katsojan matkalle, joka ei lopu viimeiseen kuvaan.

Yhteisöt voivat varata kiertävän näyttelyn käyttöönsä määräajaksi. Vaihtoehtoisesti näyttely voidaan toteuttaa myös digitaalisena esimerkiksi kadulla olevalla ruudulla. Näyttelyn kierrettyä vuoden teokset huutokaupataan joulukuussa 2021 Lähetysyhdistys Kylväjän tekemän työn hyväksi. Huutokaupasta on luvassa lisää tietoa Kylväjän viestintäkanavilla lähempänä ajankohtaa.

Eri puolilla maailmaa kuvatut ja pohjustetut valokuvat ovat 550x366mm kokoisia, ja niiden takana on ripustuskiskot. Kuviin kuuluvat tekstitaulut sisältävät teoskuvaukset suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja ne kiinnitetään kuvien yhteyteen.
Sofi Valkealintu on Lähetysyhdistys Kylväjän Etiopian lähetti ja esiintyy työalueestaan johtuvien julkisuuskäytäntöjen vuoksi taiteilijanimellä.

Valokuvaajasta

Sofi Valkealintu on 33-vuotias itse oppinut valokuvaaja, joka työskentelee perheineen Lähetysyhdistys Kylväjän kautta lähetystyöntekijänä Etiopiassa. Hän aloitti valokuvaamisen teini-ikäisenä veljensä vanhalla järjestelmäkameralla ja on kulkenut kamera kädessä siitä asti. Teoksissaan hän pohtii totuutta kauneuden kautta ja kristillisestä maailmankuvastaan käsin. Valkealintu on koulutukseltaan diplomi-insinööri, sosiaali- ja kulttuuriantropologian kandidaatti sekä kehitysmaatutkimuksen maisteri. Valkealinnun työalueeseen liittyvien julkisuuskäytäntöjen vuoksi hän esiintyy julkisuudessa taiteilijanimellä.

CV valokuvaajana

04/2017 Finalisti: GPC Photography Awards 2017 – Geneva Photo Club, Sveitsi (näyttely)

04/2016 Finalisti: IHEID student and alumni photography competition, Geneve, Sveitsi (näyttely)

04/2012 Finalisti: Pyhä-valokuvauskilpailu, Helsinki (näyttely)

 

Teoslista

1. Yhteydestä irronnut – Jollekin joskus kuulunut, mutta sään kauas ajama.

2. Jäljet – Mahdottomastakin on kuljettu, ne kertovat. Monien joukosta etsin sellaisia, joita kannattaisi seurata.

3. Läpi – Uppouduimme katselemaan pisaroita, niiden yksilöllisiä ratoja ruudulla. Unohdimme maiseman.

4. Ohdake – Ensivaikutelmana kaunis, mutta voimakkaasti lisääntyvä ja vaikeasti hävitettävä.

5. Toivo – Elämä edessä.

6. Elävä vesi – Sitä ilman emme voi elää, mutta sen nauttiminen on vapaaehtoista.

7. Kaksi rakennusta – Viisas pitää silmänsä viisaudessa, tyhmän katse kiertelee maailman rantaa. Sananlaskut 17:24

8. Suunta – Katselen heitä ja mietin, minne kukin on menossa.

9. Kevät – Yllätyin sen voimasta ja runsaudesta, koska olin niin tottunut elottomaan.

10. Salainen sydän – Hän suostuu puutarhurin otteisiin, ja tulos on ainutlaatuinen.

11. Toisen todellisuuden kielioppi – Joku sanoi, että virkkeen viimeinen merkki ei olisikaan piste vaan risti. Sitä edeltää painokas konjunktio: ’mutta’.

Ajankohtainen varaustilanne 2021

Juvan kirkko 14.6.-2.8. (varaus)
Myrskylän Kino 16.8.-22.8. (varaus)
Kangasniemen kunnantalon aula 27.9.-29.10. (varaus)

Käytännön asioita näyttelyn tilaamisesta

Näyttelyn voi varata viikosta alkaen vapaavalintaiseksi aikajaksoksi, ja sen voi järjestää monenlaisessa tilassa alla listattujen ripustusvaihtoehtojen puitteissa. Alla myös lisätietoja digitaalisesta näyttelystä.

Kylväjä tarjoaa: 

– 11 valokuvaa tekstitauluineen

– ripustuskoukkuja ja nailonlankaa, mikäli käytössä on paneeli, josta kuvat voidaan ripustaa

– pöytämalliset maalaustelineet näyttelyn esillepanoa varten, mikäli tauluja ei voida ripustaa seinälle

– näyttelykohtaisten mainosmateriaalien tiedostot (somemainos ja posteri). Huom. Tätä varten Kylväjän viestintä tarvitsee näyttelyn varanneelta taholta logon, jos sellainen on saatavilla (esim. seurakunnan logo), näyttelyn ajankohdan ja paikan toimitettuna 3 viikon varoajalla.

– kolmeen osaan taiteltavan käsiesitteen tiedosto näyttelyssä jaettavaksi. Huom. Näyttelyn varannut taho printtaa esitteen kaksipuoleisena väritiedostona vaakakuvana, taitto vasemmalta reunalta

– tukea logistiikan suunnitteluun

Näyttelyn varannut vastaa: 

– näyttelyssä ei ole varausmaksua, mutta sen varannut taho voi halutessaan osallistua näyttelyn uponneisiin kustannuksiin tukemalla Kylväjää vapaavalintaisella summalla

– teosten kuljetuskustannukset näyttelypaikalle ja sieltä pois. Teokset ripustusvälineineen mahtuvat henkilöautoon. Myös postitus mahdollinen.

– pakkausmateriaalit vanhojen materiaalien vaurioituessa tai kiristyskalvon loppuessa

– mahdollinen tilavuokra ja tarvittaessa näyttelyn valvojat

– näyttelyn mainostaminen omissa medioissa Kylväjän tarjoamien materiaalien tuella sekä mainostamiseen liittyvät kustannukset

– käsiesitteiden ja posterien printtaus värillisinä. Huom. Käsiesite printattava kaksipuoleisena väritiedostona vaakakuvana, taitto vasemmalta reunalta

– uuden taulun tilaaminen mahdollisen vaurion sattuessa (Studio Potretti, Orimattila)

Teosten käsittelystä: 

– tauluja ei ole laminoitu, ja ne vaurioituvat herkästi. Teoksia käsitellään puuvillahansikkain, ja ne paketoidaan kuljetuksien ajaksi kiristekalvon ja -kahvan avulla kuplamuoviin. Taulujen takakoukut eivät saa pinotessa osua toisten taulujen etupuolelle, vaan ne kasataan koukkupuoli koukkua vasten ja etupuoli etupuolta vasten.

– taulut ovat herkkiä vedelle, joten niitä ei saa altistaa kosteudelle eikä pyyhkiä märällä rätillä.

Diginäyttelystä:

– Näyttely voidaan toteuttaa digitaalisena, mikäli ruudulla voidaan pyörittää toistolla mp4-tiedostoa

– Näyttelyn varannut taho ilmoittaa käytössä olevan ruudun mitat Kylväjälle 3 viikon varoajalla

– Diginäyttelyä varten Kylväjä tarvitsee alkusivua varten näyttelyn varanneen tahon logon, mikäli sellainen on olemassa sekä tiedot näyttelyn ajankohdasta ja paikasta toimitettuna 3 viikon varoajalla.

 

Kiinnostuitko?

Yhteydenotot: valokuvanayttely@kylvaja.fi