Jyväskylä 8.–10.10.2021

Lapset, perheet ja lähetys

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä

Tapahtuma kokonaisuudessaan:

 • Perjantai 8.10. klo 14-15.30 seminaari kasvattajille verkkoalustalla teemalla Lapsenkaltaisuus lähetyksessä. Tilaisuus on suunnattua kasvattajille seurakunnissa, kouluissa, kerhoissa ja kodeissa. Katso ohjelmatiedot sivun vasemman reunan valikosta.
 • Perjantai 8.10. klo 17-20 Areopagos verkkoalustalla
 • Lauantai 9.10. klo 10-16 Areopagos verkkoalustalla ja Jyväskylän kristillisellä koululla (Voionmaankatu 18, 40700 Jyväskylä). Tapahtumaan voidaan ottaa paikan päälle enintään 70 osallistujaa. Osallistumismaksu 20 € sisältää ruokailut ja kahvin.
 • Lauantai 9.10. klo 18 Tarinateatteriesitys Ilon ja kivun tarinoita – lähetyselämän monet kasvot. Jyväskylän seurakunnan tila Kipinä, Sepän kauppakeskus. Tarinateatteriryhmä Storia. Tarjoilu alkaa klo 17.30.
 • Sunnuntai 10.10. klo 10 Messu, lähetysjohtajan tehtävään siunaaminen ja kirkkokahvit, Taulumäen kirkko sekä verkkolähetys.

Ohjelma

Perjantai 8.10.2021 klo 14-15.30 verkkoalustalla
Seminaari kasvattajille Lastenkaltaisuus lähetyksessä

Katso ohjelmatiedot sivun vasemmasta reunasta avautuvalta sivulta.

Perjantai 8.10.2021 klo 17-20 Areopagos verkkoalustalla

17.00 Areopagoksen avaus musiikin ja rukouksen äärellä

Musiikkia, Pietari Savolainen

17.30 Jumalan lapsena maailmassa, Jukka Kääriäinen 

Mitä on olla Jumalan lapsi tässä entistä rikkinäisemmässä maailmassa? Miten elää Jumalan perheväkenä Kristukseen sitoutuen? Mitä opimme maailmanlaajalta perheväeltämme? Jukan johdattamana tutkimme yhdessä Raamattua, keskustelemme ja rukoilemme.

18.30 Pikku Kylväjä tutkimassa lasten oikeuksia Bangladeshissa, verkkolähetys

19.00 Vain lähetyselämää -ilta

Ihmisiä ja tarinoita lähetystyön sukupolvien ketjussa. Hengellisen perinnön välittämisen näköaloja avaa mentoroinnin ja ohjaamisen ammattilainen Juha Parkkinen ja lähetyskonkari Ritva Olkkola-Pääkkönen. Iltaa emännöi Mari Turunen. Musiikkia, Pietari Savolainen. Rukousta.

Lauantai 9.10. klo 10-16 Areopagos Jyväskylän kristillisellä koululla ja verkkoalustalla

10.00 Lempeä aloitus uuteen päivään musiikin, rukouksen ja yhteen tulemisen ilossa

Musiikkia, Pietari Savolainen

10.20 ”Entä kun pelottaa?”

 • Jukka Norvannon ja Juri Veikkolan keskustelua Raamatun äärellä.
 • Terveisiä maailmalta.

11.00 Teemaryhmät I

A. Jyväskylä ja verkkoalustan päälähetys: 

 • Identiteetti kilpailutilanteessa – kiperiä kysymyksiä kasvattajille. Neuvojia ja vaihtoehtoja on ympärillämme enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kuullaan yhdessä Jumalan sanan neuvoa lapsen kasvattamiselle kristilliseen identiteettiin ja otetaan neuvoista vaarin. Sosiaalipsykologi, psykoterapeutti ja kristillinen kirjailija Saara Kinnunen.

B. Verkkoalustan teemaryhmät:

 1. Lasten kanssa aktiossa ja lähetyskentällä. Miten lapsiperhe voi olla dynaaminen toimija työalueella? Lähetystyöntekijöiden kanssa teoriaa käytäntöön tuomassa ja keskustelua luotsaamassa kehittämispäällikkö Juri Veikkola. Mukana lähettikuraattori Raija Hämynen sekä Auviset ja Ruhat.
 2. Kuulevat korvat ja kuullun ymmärtäminen – miten saada selkoa kutsumuksesta? Kylväjän työntekijöitä ja kokemuksesta oppineita.
 3. Kotiseutulähetit koolla tutkimassa kirjaa Juutalaiset eivät tarvitse Jeesusta ja muita väärinymmärryksiä. Verkostotyöntekijä, pastori Jarmo Mäki-Mikola. Teemaryhmät täydentyvät.

C. Ohjelmaa paikalla oleville lapsille ja perheille:
Pikku Neeman nukketeatteria ja toimintaa Walma Wälkyn seurassa.

12.00 Pikku Kylväjä tutkimassa lasten oikeuksia Mongoliassa, verkkolähetys

12.00 Lounas ja kohtaamisia
Raamatun ajoista alkaen ruokailut ovat olleet kohtaamisen hetkiä. Työntekijäjoukkoamme on paikalla kohtaamassa osallistujia. Paikalla muun muassa uusi lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen ja eläkkeelle siirtyvä lähetysteologi Jukka Norvanto.

13.30 Teemaryhmät II

A. Jyväskylä ja verkkoalustan päälähetys:

Kohti evankelioivaa elämäntapaa
Miten ottaa ensiaskeleita tai saada uutta iloa Jeesuksen yhteyteen kutsujana? Mihin minut on valtuutettu Kristuksen ruumiin jäsenenä?

Kouluttaja, teologi, Kylväjän hallituksen jäsen ja Japanin-lähetti Kristiina Nordman Kansan Raamattuseuran koulutuspalveluista sekä kokemuksia lähikujilta ja pakolaisten valtateiltä tuova Taneli Skyttä.

B. Verkkoalustan teemaryhmät

 1. Lasten kanssa aktiossa ja lähetyskentällä. Miten lapsiperhe voi olla dynaaminen toimija työalueella? Lähetystyöntekijöiden kanssa teoriaa käytäntöön tuomassa ja keskustelua luotsaamassa kehittämispäällikkö Juri Veikkola. Mukana lähettikuraattori Raija Hämynen ja Auviset.
 2. Kuulevat korvat ja kuullun ymmärtäminen – miten saada selkoa kutsumuksesta? Kylväjän työntekijöitä ja kokemuksesta oppineita.
 3. Rukous – kristillisen yhteisön mullistava voima. Muusikko Jukka Leppilampi ja verkosto- ja kumppanuusjohtaja Hanna Räsänen.

C. Lasten ja perheiden ohjelma paikan päällä:
Pikku Neeman nukketeatteria ja toimintaa Walma Wälkyn seurassa.

14.30 Kahvitauko

15.00 Avoimin mielin tulevaan

 • Musiikkia ja rukousta
 • Ajankohtaista maailmalta ja uusia avauksia
  Apulaislähetysjohtaja Hanna Lindberg, tutkimus- ja koulutusjohtaja Pentti Marttila
 • Ilolla eteenpäin
  Taneli Skyttä ja lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen

16.00 Tilaisuus Jyväskylän kristillisellä koululla ja verkossa päättyy

17.30 Kahvitarjoilua ja seurustelua

 • Vapaata seurustelua Sepän Kipinän tiloissa (Kauppakeskus Seppä, Ahjokatu 3, 40320 Jyväskylä)

Lauantai 9.10. klo 18 Tarinateatteriesitys Ilon ja kivun tarinoita – lähetyselämän monet kasvot

 • Tarinateatteriryhmä Storia. Jyväskylän seurakunnan tila Sepän Kipinä (Kauppakeskus Seppä, Ahjokatu 3, 40320 Jyväskylä).
 • Esiintyvä tarinateatteriryhmä esittää läsnäolijoiden kertomia kokemuksia, ajatuksia, tunteita ja tarinoita lähetyselämästä improvisaation keinoin. Esitys toimii virikkeellisenä, monitasoisena ja yllätyksellisenä yhteisöllisenä hetkenä. Asioita voidaan lähestyä yhtä aikaa riemun ja syvällisyyden kautta. Lopputulos yllättää aina!
 • Vapaa pääsy. Koronarajoitusten vuoksi tilaan voidaan ottaa 50 osallistujaa.
 • Kahvitarjoilu alkaa klo 17.30.

Sunnuntai 10.10. klo 10.00 Messu ja kirkkokahvit

Taulumäen kirkko (Lohikoskentie 2, 40200 Jyväskylä) sekä lähetys Kylväjän verkkosivuilla. Liturgi Arto Viitala, saarna Jukka Kääriäinen, lähetysjohtajan tehtävään siunaaminen piispa Simo Peura avustajineen. Kanttorina Hanna Penttinen. Lauluyhtye Lux Auribus, johtaa Kimmo Tuuri. Messun voidaan ottaa vähintään 150 henkilöä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Kirkkokahvit läheisessä Rauhanyhdistyksen tiloissa (Hongikontie 1, 40200 Jyväskylä).

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä
(Sunnuntain jumalanpalvelukseen ei ennakkoilmoittautumista)