Kotimaa

Kutsumme kristittyjä kantamaan vastuunsa lähetystehtävästä. Kutsuun sisältyy rohkea haaste asettaa lähimmäiset oman edun edelle. Käytännössä lähetyselämä toteutuu lähtijän  ja lähettäjän toiminnan kautta. Olemme mukana omaa elämäämme suuremmassa tehtävässä.

Liitymme intorealistisesti mukaan sekä kotimaassa että työalueilla elettävään lähetyselämään. Lähetystyö ei ole yksi seurakunnan työmuodoista tai pienen joukon harrastusta kirkossa, vaan Jumalan pelastavaa toimintaa tässä maailmassa. Lähetyksessä mukana oleminen edistää Jumalan valtakunnan leviämistä. Se on Jumalan toimintaan ja työtoveruuteen liittymistä.

Tämä on mahdollista yhteydessä Kristukseen ja toinen toisiimme. Sitoudumme rukoukseen keskeisenä osana kristityn elämää. Rakennamme toimintamme kautta yhteisöä, jossa kaikenikäisten parissa syntyy liikettä kohti kokonaisvaltaista lähetyselämää. Toimimme yhteistyöhakuisesti kirkossamme ja muiden kristillisten toimijoiden kanssa.

banglamaja_netti

Kylväjän suurin vuosittainen tapahtuma on Lähetyksen kesäpäivät, jotka järjestetään yhteistyössä seurakuntien ja järjestöjen kanssa. Viikkoa ennen juhannusta järjestettävä viikonlopputapahtuma kokoaa ihmisiä raamattuopetuksen, lähettikuulumisten ja yhteisen kohtaamisen merkeissä.

Seurakunnissa Kylväjän työntekijät, kotimaanjaksolla olevat lähetit ja vapaaehtoiset rohkaisevat seurakuntalaisia viemään evankeliumia sinne, missä Jeesusta ei vielä tai enää tunneta. Tuemme seurakuntien tekemää lähetys- ja kansainvälisyyskasvatusta vierailujen ja lähetysmateriaalien kautta.

Kylväjän lähetystehtävään sisältyy näky opettaa Raamattua ja lähetystyön raamatullisia perusteita pien- ja lähetyspiireissä, raamattutuntien ja saarnojen sekä luentojen kautta. Tässä työssä palvelevat Kylväjän lähetysteologi Jukka Norvanto sekä muut työntekijät.

Kylväjän kasvatustyö on lähetyskutsun vahvistamista ja tukemista lasten ja nuorten parissa. Kasvatustyö tapahtuu yhteistyössä seurakuntien ja kristillisten järjestöjen kanssa. Ensi askeleita lähetyselämään on mahdollista ottaa usean järjestön yhteistyössä toteutettavassa MiniMissio -esilähetyskoulutuksessa, joka antaa monipuolisen näköalan lähetyksen maailmaan ja perehdyttää lähetystyön perusteisiin Raamatussa. Kurssilla pohditaan kokonaisvaltaisen lähetyksen eri osa-alueita ja ‑menetelmiä sekä kulttuurien ja uskontojen välistä kohtaamista ja vuorovaikutusta.

Kylväjä järjestää myös tutustumismatkoja työalueillemme yhteistyössä nimikkoseurakuntien ja Suomen Raamattuopiston kanssa sekä erilaisia lähetyshenkisiä matkoja kotimaassa. Lue lisää.

PK maailmalla_netti

Tulevia tapahtumia

Tutustu tapahtumakalenteriin ja tule mukaan!