Lapset ja koululaiset

Kylväjän lapsityö kutsuu lapsia, koululaisia ja heidän perheitään elämään lähetyselämää omassa arjessaan. Tuemme heitä kantamaan omalta pieneltä paikaltaan vastuuta Taivaan Isän antamasta lähetystehtävästä toiminnassamme ympäri Suomea; leireillä, omissa ja seurakuntien tapahtumissa, koulujen oppitunneilla ja päiväkerhoissa. Kerromme ilosanomaa ja jaamme tietoa ja kokemusta lähetyselämästä Kylväjän työalueilta monin eri tavoin.

Kirjepyhäkoululogo

Jurttaesite 2015_kansiJärjestämme toiminnallista ikätason mukaista lähetyskasvatusta, esimerkiksi urheilulähetystyön innoittamia toimintatuokioita, Liikuntaa ja lähetyselämää etiopialaisittain, mongolialaisen jurtan tai bangladeshilaisen bambumajan mukana lapsille ja koululaisille suunnattuja interaktiivisia esittelyhetkiä. Toiminnallisia raamattu- ja lähetysleirejä järjestetään Vuokatinrannassa yhteistyössä SRO:n kanssa sekä Vihdissä OPKO:n kanssa. Voit tulostaa jurtta-askartelumateriaalin tai suunnitella lasten ja koululaisten kanssa ruokamenuun lähetyskenttien ruokaresepteistä Vieraana keittiössä -keittokirjasta. Haluatko tuoda lähetystyön jouluvalmisteluihin; valmista yhdessä lasten ja koululaisten kanssa piparibanglamaja, katso ohjeet ja kaavat.

Tarjoamme seurakuntien lapsityön ja esimerkiksi koulujen käyttöön sekä lapsikuoroille Jukka Salmisen säveltämää Menox maailmalle -musikaalia.

Tutustu myös varhaiskasvatuksen materiaalipakettiin päiväkotien uskontokasvatuksen tukena sekä Mongoliasta alkaneeseen kirjepyhäkouluun, josta pian saamme kirjan perheen yhteisten pyhäkoulujen tueksi.

Toimitamme postikuluin tilattavaa 7–14 -vuotiaiden omaa Menox–lähetyslehteä, jossa työalueilta tuleva teema vaihtuu vuosittain. Lehteä voi tilata lähetyskasvatuksen tueksi omille lapsille, luokan oppilaille, kummilapsille tai leiriläisille tai ladata PDF-muodossa.

Materiaalitilaukset: 09 2532 5400

Mikä on Menox maailmalle -nukketeatteri?

Lähetysyhdistys Kylväjä on kehittänyt Menox maailmalle -nukketeatterin lähetyskasvatuksen menetelmäksi yhteistyössä Kansan Raamattuseuran Nukketeatteri Sananjalan kanssa.

Nukketeatterin päähenkilö Mati on lähetyselämää tutkiva koululainen. Mati matkustaa lähetyskohteissa ja selvittää, kuka juutalaisen suvun kuuluisa jäsen Jeesus oikein on, ja mitä sanoma hänestä on maailmalla saanut aikaan.

Kohderyhmä ja sisältö
Mati kertoo kerholaisille ja alakoululaisille matkoistaan maailmalle kuvin ja tarinoin. Mukana menossa on naapurin pieni tyttö Elli. Lapsen kokemukset, Jeesuksen elämä ja tarinat maailmalta nivoutuvat osaksi kerrontaa.

Käsikirjoitusten tuotantoon osallistuu joukko kasvatuksen, ilmaisun ja teologian osaajia. Ohjaajana toimii nukketeatterikasvattaja Merja Luukkonen.

Ohjelmisto
Ohjelmistossa on esitys Matin matkassa Israelissa,  lähetyselämän arjesta Kaukasiassa kertova Pieni sitruunakauppias, lähetystuokio Itä-Siperiasta, nukkepaja koululaisille sekä vierailut perhemessuissa ja tilaisuuksissa.

Tiedustelut
Nukketeatteri Menox maailmalle, menoxmaailmalle@kylvaja.fi, Hanna Räsänen p. 040 523 2664