Lapset ja koululaiset

Kylväjän lapsityö kutsuu lapsia, koululaisia ja heidän perheitään elämään lähetyselämää omassa arjessaan. Tuemme heitä kantamaan omalta pieneltä paikaltaan vastuuta Taivaan Isän antamasta lähetystehtävästä toiminnassamme ympäri Suomea; leireillä, omissa ja seurakuntien tapahtumissa, koulujen oppitunneilla ja päiväkerhoissa. Kerromme ilosanomaa ja jaamme tietoa ja kokemusta lähetyselämästä Kylväjän työalueilta monin eri tavoin.

Monenlaista toimintaa

Järjestämme toiminnallista ikätason mukaista lähetyskasvatusta, esimerkiksi urheilulähetystyön innoittamia toimintatuokioita, Liikuntaa ja lähetyselämää etiopialaisittain, mongolialaisen jurtan tai bangladeshilaisen bambumajan mukana lapsille ja koululaisille suunnattuja interaktiivisia esittelyhetkiä. Toiminnallisia raamattu- ja lähetysleirejä järjestetään Vuokatinrannassa yhteistyössä SRO:n kanssa sekä Vihdissä OPKO:n kanssa. Voit tulostaa jurtta-askartelumateriaalin tai suunnitella lasten ja koululaisten kanssa ruokamenuun lähetyskenttien ruokaresepteistä Vieraana keittiössä -keittokirjasta. Haluatko tuoda lähetystyön jouluvalmisteluihin; valmista yhdessä lasten ja koululaisten kanssa piparibanglamaja, katso ohjeet ja kaavat.

Tarjoamme seurakuntien lapsityön ja esimerkiksi koulujen käyttöön sekä lapsikuoroille Jukka Salmisen säveltämää Menox maailmalle -musikaalia.

Jurttaesite 2015_kansi

Kirjepyhäkoulu ja muuta ohjaajan materiaaliaKirjepyhäkoululogo

Kirjepyhäkoulu noudattaa pyhäkoulun kulkua. Siinä yhdistyvät Raamatun kertomukset ja lähetysaiheiset tehtävät. Kirjepyhäkoulu on suunnattu esikouluikäisille sekä ykkös- ja kakkosluokkalaisille, mutta sopivat myös nuoremmille.

Kirjepyhäkoulu alkoi syksyllä 2016 Tikkasen perheen seikkailuilla Mongoliassa. Pyhäkoulukirjeet kolahtivat suomalaisten lasten postilaatikkoihin kahden vuoden ajan kevääseen 2018 saakka. Kirjeet ovat edelleen tulostettavissa Kirjepyhäkoulun sivuilla.

Mongolia-aiheisen kirjepyhäkoulun jatkoksi ilmestyi syksyllä 2019 Hiiren pyhäkoulukirjeet – lähetysaiheinen tehtäväkirja, jossa vieraillaan kymmenellä eri Kylväjän työalueella. Tehtäväkirjassa on joka kuukaudelle oma raamatunkertomus, tehtäviä ja pieni juttu lähetystyöstä. Kirjepyhäkoulu tuo lapselle pyhä­kouluhetken raamatunkertomusten, tehtävien ja iloisen piirroskuvituksen muodossa kotiin, kerhoon tai vaikkapa matkalle.

Tukea varhaiskasvatuksen lähetyskasvatukseen löydät myös Bangladeshin-työntekijän tekemästä varhaiskasvatuksen materiaalipaketista. Leikki on lapsille ominainen oppimistapa. Vihkosen ideat ovat toiminnallisia, jolloin lapsi pääsee elämään roolileikkien ja eläytymisen kautta lähetyselämää.

 

Toimitamme myös postikuluin tilattavaa 7–14 -vuotiaiden omaa Menox–lähetyslehteä, jossa työalueilta tuleva teema vaihtuu vuosittain. Lehteä voi tilata lähetyskasvatuksen tueksi omille lapsille, luokan oppilaille, kummilapsille tai leiriläisille tai ladata PDF-muodossa.

Materiaalitilaukset: 09 2532 5400

 

Deserbari – elämää Bangladeshin maaseudulla -lautapeli

Deserbarin pelaajat ovat bangladeshilaiskylän säästöryhmän jäseniä ja koettavat monin tavoin parantaa elinolojaan ja omaa kotiaan, deserbaria. Mukaansatempaava peli tuo kehitysyhteistyön arjen käsinkosketeltavaksi ja opettaa säästämisen ja sijoittamisen tärkeyttä. Sattumakortit kuvaavat todellisia vaaroja ja takaiskuja, joita säästöryhmäläiset kokevat.

 

Menox maailmalle -nukketeatteri

Lähetysyhdistys Kylväjä on kehittänyt Menox maailmalle -nukketeatterin lähetyskasvatuksen menetelmäksi yhteistyössä Kansan Raamattuseuran Nukketeatteri Sananjalan kanssa.

Nukketeatterin päähenkilö Mati on lähetyselämää tutkiva koululainen. Mati matkustaa lähetyskohteissa ja selvittää, kuka juutalaisen suvun kuuluisa jäsen Jeesus oikein on, ja mitä sanoma hänestä on maailmalla saanut aikaan.

Kohderyhmä ja sisältö
Mati kertoo kerholaisille ja alakoululaisille matkoistaan maailmalle kuvin ja tarinoin. Mukana menossa on naapurin pieni tyttö Elli. Lapsen kokemukset, Jeesuksen elämä ja tarinat maailmalta nivoutuvat osaksi kerrontaa.

Käsikirjoitusten tuotantoon osallistuu joukko kasvatuksen, ilmaisun ja teologian osaajia. Ohjaajana toimii nukketeatterikasvattaja Merja Luukkonen.

Ohjelmisto
Ohjelmistossa on esitys Matin matkassa Israelissa,  lähetyselämän arjesta Kaukasiassa kertova Pieni sitruunakauppias, lähetystuokio Itä-Siperiasta, nukkepaja koululaisille sekä vierailut perhemessuissa ja tilaisuuksissa.

Tiedustelut
Nukketeatteri Menox maailmalle, menoxmaailmalle@kylvaja.fi, Hanna Räsänen p. 040 523 2664