Urheilulähetystyö

Kylväjä tekee urheilulähetystyötä Mongoliassa FLOM Sports Clubin kautta. FLOM Sports Club on perustettu vuonna 2014. Seura järjestää viikoittaisia urheilutapahtumia sekä useamman urheiluleirin vuosittain lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Toimintaa on monella eri paikkakunnalla ja se kokoaa viikoittain satoja nuoria yhteen. FLOM Sports Club kouluttaa seurakuntalaisista uusia valmentajia ja johtajia, jotka ovat lyhyessä ajassa kasvaneet kantamaan vastuuta laajenevasta työstä, joka on saanut innostuneen vastaanoton. Urheilu tuo toivoa ja iloa monesti haastavan arjen keskelle.

Joukkuelajien, kuten jalkapallon, koripallon ja lentopallon, kautta haluamme tukea osallistujien fyysistä, henkistä, sosiaalista ja hengellistä kehitystä. Yhteistyö, toisten kunnioittaminen, kannustaminen ja peräänantamattomuus ovat toimintaa läpäiseviä arvoja. Treenien yhteydessä pidetään esillä myös terveellisiä elämäntapoja. Avoin yhteistyö seurakuntien kanssa tarjoaa luontevan mahdollisuuden integroida usko ja urheilu.

Mongoliassa kristityt ovat vain hyvin pieni vähemmistö. Siksi on suuri tarve sille, että seurakunnat suuntautuvat ulospäin ja elävät osana yhteiskuntaa rakentaen siltaa uskovien yhteyteen. Juuri tähän tarpeeseen urheilulähetystyö vastaa luontevalla tavalla. Samalla se tarjoaa rakennusaineita hyvään ja terveelliseen elämään.

Suomessa osallistumme urheilutapahtumiin FLOM Sports Clubin joukkueella. Yksi mahdollisuus olla lähetystyössä mukana on perustaa esimerkiksi kävelypiiri, mihin vaasalaiset rohkaisevat muitakin Perjantaikävelyjen myötä. Olemme mukana myös Run for Missions -juoksuhaasteessa erilaisissa juoksutapahtumissa sekä 1.5.–22.9. pyöräiltävässä Kilometrikisassa (kilometrikisa@kylvaja.fi). Mainio tapa tutustua urheilulähetystyöhön on järjestää liikuntatapahtuma etiopialaisittain esimerkiksi kouluissa, nuortenilloissa tai senioreiden leirillä.

Kylväjä on mukana myös Suomen Raamattuopiston KRIK-linjan järjestelyissä. Urheilulinjalla koulutetaan uusia johtajia ja valmentajia maan ääriin saakka ulottuvaan kristilliseen urheilutyöhön. Olemme mukana myös urheilutyön verkosto KRIK Finlandissa kehittämässä kristillistä urheilutyötä Suomessa ja linkittämässä sitä urheilulähetystyöhön.

 

Run for Missions -juoksuhaaste lähetykselle

Lähetysyhdistys Kylväjä on mukana lähetysjärjestöjen yhteisessä Run for Missions -juoksuhaasteessa, jossa juostaan lähetystyön hyväksi erilaisissa juoksutapahtumissa.

Juoksijat valitsevat lähetyskohteen, jolle keräävät rahaa, ja hankkivat sponsoreita tukemaan valitsemaansa kohdetta. Run for Missioniin voi osallistua sekä juoksijana että sponsorina. Varainhankinnan ja yhdessä liikkumisen lisäksi tavoitteena on lähetystyön näkyvyys. Run for Missions -juoksuhaasteessa ovat mukana Lähetysyhdistys Kylväjä, Medialähetys Sanansaattajat, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ja Suomen Lähetysseura sekä Radio Dei.

Ota haaste vastaan!

 1. Kerää seurakunnastasi viestijoukkue tai lähde yksilömatkalle.
 2. Valitse juoksutapahtuma ja ilmoittaudu tapahtumaan.
 3. Valitse kohde tai lähetti, jonka hyväksi juokset.
 4. Ilmoita Kylväjään juoksutapahtuma ja kohteesi. Saat materiaalit, joiden avulla voit kertoa juoksusta ja kohteesta tukijoille.
 5. Kerää sponsoreita ja kannustajia. Kannustajilla on oma tärkeä tehtävänsä reitin varrella. Tulosta kannustusviiri tai tilaa Kylväjän toimistosta.
 6. Juokse, voita itsesi ja iloitse lähetyselämästä!

Run for Missions -juoksijoita on mukana muun muassa Tampere-maratonilla 24.8.2019, Midnight Runissa Helsingissä 31.8.2019 ja Finlandia Maratonilla Jyväskylässä 13.–14.9. Tampere- ja Finlandia-maratoneilla on valittavana 10 kilometriä, puolimaraton, maraton sekä viestimaraton. Midnight Runissa kaikki juoksevat 10 kilometriä. Voit ilmoittautua myös muihin juoksutapahtumiin lähellä tai kaukana.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja r4m@kylvaja.fi tai viestintäpäällikkö Outi Rajala, outi.rajala@kylvaja.fi, p. 044 584 3784.


Rukoilemme

 • Mongolian Ulaanbaatarissa, Zuunmodissa, Zavhanissa ja Arhangaissa tehtävän urheilulähetystyön puolesta.
 • toiminnan käynnistymistä uudelleen Mandalgovissa.
 • urheilulähetystyön laajenemista Mongoliassa myös vammaisurheiluun.
 • Suomessa järjestettävien matalan kynnyksen urheilutapahtumien puolesta, joita toteutetaan yhdessä seurakuntien kanssa ympäri Suomea.
 • Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa toimivan urheilulinjan puolesta, jossa koulutetaan ja kasvatetaan uusia johtajia ja valmentajia maan ääriin saakka ulottuvaan kristilliseen urheilutyöhön.
 • Run for Missions -juoksuhaaste: juoksijoita eri juoksutapahtumiin

 

Jos haluat elää mukana urheilulähetystyössä, tilaa sähköinen uutiskirje.

Urheilulähetystyön uutisia 2017

Kotimaan urheilutyön esite

Power Point -esitys urheilulähetystyöstä

 

Urheilulähetystyö mediassa

Askel kerrallaan lähetystyön hyväksi – Mirva Heinonen vastasi Run for Missions -juoksuhaasteeseen

Run for Missions 2018

Perjantaikävelijät

Artikkeli urheilulähetystyöstä lehdissä ja nettisivuilla käytettäväksi

Video: Mongolian-lähetti Niko Ijäs urheilulähetystyöstä

Video: Niko Ijäksen kutsumuksena urheilulähetystyö

Video: Mukaan urheilulähetystyöhön

Video: Jarkko Vähäsarjan lähetyselämää urheilulähetystyössä Mongoliassa

Video: FLOM Sports Club esittäytyy

Urheilulähetystyö tavoittaa tavoittamattomia Etiopiassa

 

Urheilulähetystyöstä Kylväjä-blogissa

Urheilemalla hyvää elämään

FLOM Sports Clubin joukkue Midnight Runiin

Lähetyselämää urheillen

Urheilupsykologiaa Mongolian Olympiakomitean seminaarissa

 

Tulevia tapahtumia

 

sini_ja_mikko

Mahdollisuus osallistua Run for Missions -juoksuhaasteeseen tulevissa juoksutapahtumissa FLOM Sports Clubin joukkuessa Kylväjän työn tukemiseksi.

Lisätietoja r4m@kylvaja.fi, viestintäpäällikkö Outi Rajala, 044 548 3784.