Urheilulähetystyö

Kylväjä tekee urheilulähetystyötä Mongoliassa FLOM Sports Clubin kautta. FLOM Sports Club on perustettu vuonna 2014. Seura järjestää viikoittaisia urheilutapahtumia sekä useamman urheiluleirin vuosittain lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Toimintaa on monella eri paikkakunnalla ja se kokoaa viikoittain satoja nuoria yhteen. FLOM Sports Club kouluttaa seurakuntalaisista uusia valmentajia ja johtajia, jotka ovat lyhyessä ajassa kasvaneet kantamaan vastuuta laajenevasta työstä, joka on saanut innostuneen vastaanoton. Urheilu tuo toivoa ja iloa monesti haastavan arjen keskelle.

Joukkuelajien, kuten jalkapallon, koripallon ja lentopallon, kautta haluamme tukea osallistujien fyysistä, henkistä, sosiaalista ja hengellistä kehitystä. Yhteistyö, toisten kunnioittaminen, kannustaminen ja peräänantamattomuus ovat toimintaa läpäiseviä arvoja. Treenien yhteydessä pidetään esillä myös terveellisiä elämäntapoja. Avoin yhteistyö seurakuntien kanssa tarjoaa luontevan mahdollisuuden integroida usko ja urheilu.

Mongoliassa kristityt ovat vain hyvin pieni vähemmistö. Siksi on suuri tarve sille, että seurakunnat suuntautuvat ulospäin ja elävät osana yhteiskuntaa rakentaen siltaa uskovien yhteyteen. Juuri tähän tarpeeseen urheilulähetystyö vastaa luontevalla tavalla. Samalla se tarjoaa rakennusaineita hyvään ja terveelliseen elämään.

Osallistumme urheilutapahtumiin FLOM Sports Clubin joukkueella. Yksi mahdollisuus olla lähetystyössä mukana on perustaa esimerkiksi kävelypiiri, mihin vaasalaiset rohkaisevat muitakin Perjantaikävelyjen myötä. 

Syksyllä 2017 alkoi Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa lukuvuoden mittainen uskon ja urheilun yhdistävä KRIK-linja, jonka järjestelyissä olemme mukana. Urheilulinjalla koulutetaan uusia johtajia ja valmentajia maan ääriin saakka ulottuvaan kristilliseen urheilutyöhön. Olemme mukana myös urheilutyön verkosto KRIK Finlandissa kehittämässä kristillistä urheilutyötä Suomessa ja linkittämässä sitä urheilulähetystyöhön.


Rukoilemme

 • Mongolian Ulaanbaatarissa, Zuunmodissa, Zavhanissa ja Arhangaissa tehtävän urheilulähetystyön puolesta.
 • toiminnan käynnistymistä uudelleen Mandalgovissa.
 • urheilulähetystyön laajenemista Mongoliassa myös vammaisurheiluun.
 • Suomessa järjestettävien matalan kynnyksen urheilutapahtumien puolesta, joita toteutetaan yhdessä seurakuntien kanssa ympäri Suomea.
 • Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa toimivan urheilulinjan puolesta, jossa koulutetaan ja kasvatetaan uusia johtajia ja valmentajia maan ääriin saakka ulottuvaan kristilliseen urheilutyöhön.

 

Jos haluat elää mukana urheilulähetystyössä, tilaa sähköinen uutiskirje.

Urheilulähetystyön uutisia 2017

Kotimaan urheilutyön esite

Power Point -esitys urheilulähetystyöstä

 

Urheilulähetystyö mediassa

Perjantaikävelijät

Artikkeli urheilulähetystyöstä Kylväjä-lehdessä 5/2016

Artikkeli urheilulähetystyöstä lehdissä ja nettisivuilla käytettäväksi

Video: Mongolian-lähetti Niko Ijäs urheilulähetystyöstä

Video: Niko Ijäksen kutsumuksena urheilulähetystyö

Video: Mukaan urheilulähetystyöhön

Video: Jarkko Vähäsarjan lähetyselämää urheilulähetystyössä Mongoliassa

 

1. Jouni Veltheimin haastattelu Lähetysvartissa     
2. Lähetyksen kesäpäivien liikuntapahtuma Kirjurinluodossa     

 

Urheilulähetystyöstä Kylväjä-blogissa

Urheilemalla hyvää elämään

FLOM Sports Clubin joukkue Midnight Runiin

Lähetyselämää urheillen

Urheilupsykologiaa Mongolian Olympiakomitean seminaarissa

 

Tulevia tapahtumia

 • 1.5.22.9. Kilometrikisa

   

   

   

   

   

   

   

  Ilmoittaudu mukaan kilometrikisa@kylvaja.fi.

  Kilometrikisalaisten tapaaminen Lähetyksen kesäpäivillä la 16.6. klo 12–12.45 Tusculumissa.

 • 25.8. (14) Run for Missions Tampere-maratonilla

  Tampere

  Osallistu Run for Missions -juoksuun Tampere-maratonilla 25.8. ja tue Kylväjän työtä!

  1. Kerää oma joukkue (esim. FLOM Sports Clubin nimellä) tai osallistu yksilöjuoksijana. *
  2. Valitse kohde, jota haluat tukea, esim.
   – Oman nimikkolähettisi työ (www.kylvaja.fi/tyomme)
   – Ginnirin päiväkeskus (www.kylvaja.fi/paivakeskus-etiopiaan)
  3. Ilmoittaudu Hanna Nousiaiselle, r4m@kylvaja.fi, p. 043 200 4480.
  4. Ilmoittaudu Tampere-maratonin 25.8. sivuilla ja maksa oma osallistumisesi.
  5. Kerää sponsoreita, jotta saat kerättyä juoksullasi rahaa valitsemallesi kohteelle. Tarvittaessa voit sopia sponsoreiden kanssa myös oman juoksusi kuluihin osallistumisesta.
  6. Osallistu tukemalla juoksijoita!  Kylväjän työn hyväksi juoksevat Tampere Maratonissa 25.8. Hanna LindbergMirva Heinonen , Elina ja Pekka Salmi sekä Juri Veikkola. Tampere Maratonissa Hanna ja Mirva juoksevat Israelissa sijaitsevan Caspari-keskuksen tekemän työn puolesta ja Juri pakolaistyön hyväksi.
  7. Kannustajilla on oma tärkeä tehtävänsä reitin varrella. Tulosta kannustusviiri itse tai tilaa Kylväjän toimistosta. Kannustajat ovat tervetulleita Tampere-maratonin after partyyn 25.8. klo 16 Näsin seurakuntasaliin (Näsilinnankatu 26, II krs) Ilmoittaudu tarjoiluja varten Hannalle r4m@kylvaja.fi.

  * Jos haluaisit osallistua joukkueen kanssa, mutta et saa omaa joukkuetta kokoon, ota yhteyttä Hanna Nousiaiseen ja tiedustele, olisiko muissa joukkueissa paikkoja vapaana.

 • 1.9. (21) Run for Missions Midnight Runissa

  Helsinki
  Eteläranta 8 ja Senaatintori
  Helsinki

  Osallistu Run for Missions -juoksuun Midnight Runissa ja tue Kylväjän työtä!

  1. Kerää oma joukkue tai osallistu yksilöjuoksijana. *
  2. Valitse kohde, jota haluat tukea, esim.
   – Oman nimikkolähettisi työ (www.kylvaja.fi/tyomme)
   – Ginnirin päiväkeskus (www.kylvaja.fi/paivakeskus-etiopiaan)
  3. Ilmoittaudu Hanna Nousiaiselle, r4m@kylvaja.fi, p. 043 200 4480, niin saat tarkemmat ohjeet lähetyskohteen esilläpitoon.
  4. Ilmoittaudu Midnight Runin sivuilla ja maksa oma osallistumisesi.
  5. Kerää sponsoreita, jotta saat kerättyä juoksullasi rahaa valitsemallesi kohteelle. Tarvittaessa voit sopia sponsoreiden kanssa myös oman juoksusi kuluihin osallistumisesta.
  6. Kutsu sponsorit ja muut tukijoukot mukaan kannustamaan juoksijoita, ja osallistumaan yhteiseen aloitustapaamiseen Kirkon talossa, Eteläranta 8, Mikael-sali, 1.9. klo 19-20.30. Ohjelmassa on kirkon lähetysteologi Jaakko Rusaman pitämä alkuhartaus, juoksijoiden lähetyskohteiden esittely sekä yhteistä rukousta kohteiden ja juoksun puolesta.
  7. Osallistu tukemalla juoksijoita!  Kylväjän työn hyväksi juoksevat Midnight Runissa Helsingissä 1.9. juoksevat Hanna NousiainenLeena KaartinenOuti Rajala, Jaakko Rusama ja Mikko Saari. Midnight Runissa Leena kerää rahaa Kylväjän Raamattutyölle, Outi lähetystyöntekijöiden lähettämisen hyväksi ja Mikko Mongolian alkoholisti- ja diakoniatyölle.
  8. Kannustajilla on oma tärkeä tehtävänsä reitin varrella. Tulosta kannustusviiri itse tai tilaa Kylväjän toimistosta. Kannustajat ovat tervetulleita alkutapaamiseen Kirkon taloon (Eteläranta 8, Helsinki) klo 19. Ohjelmassa on kirkon lähetysteologin Jaakko Rusaman pitämä alkuhartaus, juoksijoiden kohteiden esittely ja rukousta. Ilmoittaudu tarjoiluja varten Hannalle r4m@kylvaja.fi.

  * Midnight Runissa kaikki juoksevat yksilöjuoksijoina, mutta voivat ilmoittaa myös kuuluvansa joukkueeseen. Tervetuloa mukaan FLOM Sports Clubin joukkueeseen!

   

  Run_for_missions

 

sini_ja_mikko

FLOM Sports Clubin joukkue mukana:

1.5.-22.9.2018 Kilometrikisa (Lisätietoja outi.rajala@kylvaja.fi)

25.8.2018 Tampere-maratonin viestimaratonin yhteydessä järjestettävässä Run for Missions -tapahtumassa kisaamassa muiden lähetystyön puolesta juoksevien joukkueiden kanssa. (Lisätietoja Hanna Nousiainen, hknousiainen@gmail.com, 043 200 4480)

1.9.2018 Midnight Runissa Run for missions -ajatuksella. (Lisätietoja Hanna Nousiainen, hknousiainen@gmail.com, 043 200 4480)