Urheilulähetystyöntekijä

Etsimme urheilulähetystyöntekijöitä Mongoliaan tai mahdollisesti muille avautuville työalueillemme. Urheilu yhdistää ihmisiä ympäri maailmaa ja  antaa siten luontevan tavan kohdata kaiken ikäisiä ihmisiä ja viedä evankeliumia eteenpäin. Urheilun kautta voimme kasvattaa ja tukea ihmisiä hengellisesti, henkisesti, fyysisesti ja sosiaalisesti – kokonaisvaltaisesti.

Urheilulähetystyön tavoitteet:

Tehdä kokonaisvaltaista lähetystyötä, johon kuuluu seuraavat osa-alueet:

Hengellinen kasvatus: Urheilutapahtumissa evankeliumia pidetään esillä sanoin ja teoin. Hartauksien ja rukouksien lisäksi välitämme Jeesuksen rakkautta omalla valmentamis- ja pelaamisesimerkillämme. Mahdollisuuksien mukaan toimitaan paikallisen seurakunnan kautta ja linkitetään urheilutapahtumat muuhunkin seurakunnan toimintaan, esimerkiksi jumalanpalveluksiin ja nuortenpiireihin.

Henkinen kasvatus: Urheilu toimii pienoismallina elämästä. Ainutlaatuisella tavalla lähes kaikki tunteet voivat nousta esille urheillessa: ilon, surun, onnistumisen, epäonnistumisen, kiitollisuuden ja katkeruuden tunteet. Se tarjoaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kasvattaa ihmisiä elämään, kohtaamaan ja hyväksymään tunteitaan, jotka nousevat esille myös jokapäiväisessä elämässä.

Fyysinen kasvatus: Liikunnan ja urheilun kautta on mahdollisuus parantaa ihmisten fyysistä kuntoa ja hyvinvointia.

Sosiaalinen kasvatus: Urheilu auttaa ehkäisemään syrjäytymistä. Samalla opimme tärkeitä elämän taitoja, esimerkiksi yhteistyö sekä toisten kannustaminen ja kunnioittaminen.

Urheilulähetystyöntekijän tehtäviin kuuluu:

  • Erilaisten urheilutapahtumien suunnitteleminen ja toteuttaminen: esimerkiksi liikuntakerhot, leirit, joukkueet ja turnaukset.
  • Tiivis yhteistyö paikallisen seurakunnan kanssa, esimerkiksi nuortenpiirien toteuttaminen.
  • Jatkuvaa halua ja pyrkimystä kehittämään itseään, muita johtajia/valmentajia sekä osallistujia kokonaisvaltaisesti.

Hakeminen urheilulähetystyöntekijäksi:

  • Kaikille suositellaan Suomen Raamattuopiston (Kauniaisissa). urheilulinjaa. Se ei kuitenkaan ole edellytys. Eripituista perehdyttämistä on myös tarjolla urheilulähetystyöhön.
  • Pitkäaikaiseen työsuhteeseen vaaditaan Kylväjän lähetyskurssin käymistä. Kysy myös mahdollisuuksista lähteä lyhytaikaiseen työhön maksimissaan kahdeksi vuodeksi.
  • Liikunta-alan koulutus ja/tai työkokemus katsotaan eduksi, mutta tärkeintä on, että sydämelläsi on usko ja urheilu.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

niko.ijas@sro.fi