Odessassa vammaiset ihmiset iloitsevat avusta

8 4Odessassa työskentelevä Risto Liedenpohja kertoo, että kaupungissa vammaisille ihmisille osoitettu apu on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Olemme Odessassa mukana tässä luterilaisen seurakunnan vammaistyössä.

Kylväjä on jo muutaman vuoden ajan tukenut Ukrainan Odessassa vammaisten parissa tehtävää palvelutyötä. Käytännön työstä vastaa pienen paikallisen luterilaisen seurakunnan Vladislav, joka on ottanut tämän palvelutyön sydämelleen. Syyskuun lopussa hän järjesti tapaamisen vammaisille ihmisille ja seuraava on suunnitteilla marras-joulukuulle. Noin kaksikymmentä henkilöä tuli mukaan, lähinnä paikallisen vammaisyhdistyksen kautta.

Tapaamisten ja vammaistyön kautta myös luterilaisen seurakunnan kokoontumisiin on tullut lisää ihmisiä. Vladislav-työntekijä käy kotikäynneillä vaikeimmin vammaisten ihmisten luona. Paikallinen vammaisyhdistys on myös esittänyt kiitokset tehdystä työstä.

Vladislavia itseään kohtasi suru, kun hänen oma appensa, joka myös on osallistunut kokoontumisiin, kuoli hiljattain traagisessa onnettomuudessa ollessaan Mustallamerellä kalastamassa. Onnettomuudessa kuoli monia ihmisiä.

Kiitollisia avusta

Vladislav itse kertoo tuoreessa raportissaan:- Olemme jatkaneet kotikäyntejä vammaisten luokse, kuten ennenkin. Jaamme hieman avustusta ruokakassien, hengellisen kirjallisuuden ja pienten lääkekorvausten muodossa. Kaikki, joiden parissa työskentelemme, ovat meille hyvin kiitollisia. Ihmiset ottavat meidät mielellään vastaan ja kuuntelevat tarkkaavaisesti Sanaa, jota vähän kerrallaan heille puhumme.

– Olette kaikki kuulleet ja tiedätte, mitä Ukrainassa on viime aikoina tapahtunut. Ja kaiken vallitsevan epävakauden takia eläminen on käynyt yhä vaikeammaksi. Juuri siksi nyt vammaisille osoittamamme apu on tärkeämpää kuin koskaan.

Sadonkorjuujuhla

– Järjestimme hiljattain vammaistapaamisen. Aluksi oli hieman hankalaa valita tapahtuman teemaa, koska kaikki tulijat eivät ole uskovia, mutta Jumala laittoi sydämelleni kiittämisen ja kiitollisuuden teeman. Tapaaminen oli lämminhenkinen: ihmiset tekivät kysymyksiä ja kuuntelivat saarnaa, kristillisiä runoja, lauluja ja virsiä. Koska kirkoissa oli menossa sadonkorjuujuhlien aika, mekin vähän avasimme näille osanottajille kiitosjuhlan merkitystä. Kiitos Jumalalle, kaikki sujui hienosti.

Yhteisen palvelutyömme ansiosta seurakuntaan tulee vammaisia ihmisiä, ja on ilahduttavaa, nähdä Jumalan työn hedelmiä. Ylistys Jumalalle kaikesta.

Vladislav kiittää suomalaisia mahdollisuudesta palvella Odessan vammaisia ihmisiä:

Haluan ilmaista suuren kiitollisuuteni vaivannäöstänne ja avustanne. Toivomme, että Jumala antaa meille kaikille voimia, halua ja mahdollisuuden, niin että voimme jatkaa edelleen työtämme vammaisten parissa.