Urheilulähetystyö tavoittaa tavoittamattomia Etiopiassa

Etiopialainen_lapsityön_johtajaUrheilulähetystyö on yksi tärkeimmistä keinoista tavoittaa seurakunnan työn pariin niitä, jotka eivät vielä tunne Jeesusta. Etiopiassa urheilulähetystyö pyörii pääsääntöisesti jalkapallon ympärillä. Pelien jälkeen istahdetaan opetusten pariin.

Opetuksissa kuuluisien urheilijoiden esimerkit ahkeran työn tuloksista yhdistyvät Raamatun sanaan ja etiikkaan. Lopuksi rukoillaan yhdessä. ”Tärkeintä on olla pelastettu. Ei korosteta omaa uskoa, vaan sitä, mitä Jumala on ja mitä Hän tekee meissä”, kertoi Kylväjän toimistolla kesällä piipahtanut Mekane Yesus -kirkon lapsi- ja nuorisotyön johtaja Tsegahun Assefa Etiopiasta.

35-vuotias Tsegahun opiskeli ensin pääkaupunki Addis Abeban yliopistossa politiikkaa, kunnes Jumala kutsui työhönsä. Opiskelut vaihtuivat teologian opinnoiksi Mekane Yesus-seminaarissa, missä hän myös valmistumisensa jälkeen opetti muita opiskelijoita puolitoista vuotta. Pyhäkoulumateriaalien valmistaminen vei hänet lopulta Mekane Yesus -kirkon lapsi- ja nuorisotyön johtajaksi sekä Luterilaisen maailmanliiton Keskisen ja Itä-Afrikan kirkkojen nuorisotyön koordinaattoriksi.

Tsegahun Assefan johtamaan Mekane Yesus -kirkon lapsi- ja nuorisotyöhön kuuluu neljä osastoa: lapset, nuoret ja opiskelijat, musiikki ja taide sekä urheilutyö. Urheiluosasto on tehnyt kuuden vuoden ajan työtä uskoa ja urheilua yhdistäen. Idea urheilutyöhön tuli paikallisilta urheilun ystäviltä. Mekane yesus -kirkko järjestää kahden kuukauden koulutuksia, jonka käyneet aloittavat urheilulähetystyötä eri puolilla Etiopiaa. Suurin osa heistä tekee työtä vapaaehtoisesti. Urheilulähetystyö on levinnyt jo kaikkiin Mekane Yesus -kirkon hiippakuntiin.

Nopeasti kasvava Mekane Yesus on maailman suurin luterilainen kirkko. Viime vuonna jäseniä oli 6,5 miljoonaa, nyt ollaan jo 7,8 miljoonan jäsenen lukemissa. Kylväjän työstä Etiopiassa voit lukea lisää Työmme-sivuilta.