Ensiapukurssi pelasti pikkutytön Bangladeshissa

img_1666Pikkutytön henki pelastui, kun ensiapukoulutuksen käynyt Kolilul laittoi taitonsa heti käyttöön. Miehen puolitoistavuotias tyttärentytär oli vetäissyt banaanin palan henkeensä, eikä pystynyt vetämään henkeä tai yskimään. Isoisä totesi että ”ei hätää, olen kurssilla oppinut, miten toimitaan”, nappasi lapsen polvelleen pää alaspäin, ja läppäsi voimakkaasti lapaluiden väliin, juuri niin kuin kurssilla oltiin opittu. Pari iskua riitti – kurkkuun juuttunut pala lensi kaaressa ulos. Ilman isoisän ripeää toimintaa tyttö olisi luultavasti menehtynyt.
img_6589

Nelipäiväisen ensiapukoulutuksen aikana käytiin perusensiaputaitoja läpi konkreettisesti harjoitellen. 15 kurssilaista olivat innokkaita opiskelijoita ja he heittäytyivät harjoittelutilanteisiin täysillä eläytyen. Kertauskeskustelujen, alku- ja lopputestien ja käytännön toiminnan perusteella oppimistulokset olivat innostavia. Vuodenvaihteessa alkava uusi terveysprojekti keskittyy tapaturmien ennaltaehkäisyyn ja ensiaputaitojen kohentamiseen. Tarvetta näille taidoille on, kuten Kolilulin kokemus osoittaa.

Lähetysyhdistys Kylväjän joulukeräys kohdistuu tänä vuonna Bangladeshiin. Osalla keräyksen tuotosta järjestetään ensiapukursseja Bangladeshin maaseudun kylissä. Lisätietoja joulukeräyksestä. ja Kylväjän työstä Bangladeshissa.