Syksyn lähetyskurssilaiset evästettiin matkaan

lahetyskurssilaiset-2Syksyn lähetyskurssi päättyi eilen Raamattuopistolla Kauniaisissa pidettyyn juhlaan. Kurssilaiset saivat todistukset kirkon kansainvälisen työn erikoistumiskoulutuksesta. Lähetyskurssista vastannut Kylväjän koulutuspäällikkö Pentti Marttila muistutti uusia lähetystyöntekijöitä siitä, että parhaimmillaan lähetystyöntekijä on paikallisten joukossa “kuin yksi meistä”. “Lähetystyöntekijöiden täytyy luopua paljosta, jotta evankeliumi menisi eteenpäin. Niin te olette päättäneet tehdä”, kiitteli Marttila.

Raamattuopiston säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen kehotti elämään tässä hetkessä: “Kaikki me elämme keskellä lähetyselämää. Lähetyselämä on tässä. Verkot voi heittää veteen tässä. Me uimme kalojen keskellä.” Hän viittasi Ensimmäisen Pietarinkirjeen sanoihin “Olkaa aina valmiit antamaan vastaus jokaiselle, joka kysyy, mihin teidän toivonne perustuu.” 1. Piet. 3:15 “Tehköön Jumala tiestänne hengellisesti rikkaan”, hän toivotti lopuksi.

Lähetyskurssi järjestettiin yhteistyössä Sleyn kanssa. Niinpä Sleyn lähetysjohtaja Pekka Huhtinen rohkaisi kurssilaisia: ”Lähetystyöhön lähteminen on monivaiheinen prosessi, johon kuuluu paljon odottamista ja epävarmojakin vaiheita. Se on vaihtelevaa kuin Hakodaten sää. Kuitenkin Jumalalla on suunnitelma jokaista teitä varten. Hän on se, joka lähettää.”

Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää päätti kurssilaisten evästyksen ja rohkaisun 1. Tessalonikalaiskirjeen sanoihin: ”Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen ja pitää lupauksensa.” (1. Tess. 5:24) Hän muistutti siitä, että Jeesus on kaiken lähetystyönkin alku ja loppu, ”Aamen, uskollinen ja luotettava todistaja.” Ilm. 3:15.

Syksyn lähetyskurssilla opiskeli neljä Kylväjän lähettikandidaattia, joista yksi on ollut jo pitkään määräaikaisena lähettinä, sekä kolme Sleyn kurssilaista. Kurssilaisten puheenvuoron juhlassa käytti Martti Laato, joka kiitti siitä, miten kurssilaisista on pidetty hyvää huolta. Huolenpito jatkuu tulevaisuudessakin: lähettäjät pitävät hyvää huolta läheteistä, heidän esirukouksensa kantavat. “Vaikka lähetystyöntekijät varustetaan hyvin, tulee heikkoja hetkiä varmasti vastaan. Kuitenkin juuri meidän heikkouksiamme Jumala käyttää evankeliumin eteenpäin viemiseen. Vaikeimpanakin hetkenä Jumala voi tehdä työtä silmiltämme piilossa.”

Kiitokseksi kurssiassistentti Sanna Erelälle ja koulutuspäällikkö Pentti Marttilalle kurssilaiset antoivat kastelukannut. Jeesuksen, suuren Kylväjän perässä kulkien yksi istuttaa ja toinen kastelee. Kastelutyö tämän syksyn osalta on päättynyt, mutta esirukoustyö jatkuu.