Vladivostok kutsuu

vladivostok “Sydämeni sykähti, kun näin naisen myymässä Ikthys – kalankuvalla kirjailtua liinaa tuossa äärimmäisen suljetussa maassa. Liina oli vaikuttava merkki siitä, että täälläkin on Vapahtajamme seuraajia. Se oli vahva kutsu esirukoukseen ja haaste viedä evankeliumia tuon maan kovia kokeneille ihmisille.” Näin koskettavasti kertoi Vladimir-pastori, kun matkaryhmämme vieraili Venäjän Kaukoidän Vladivostokissa.

vladivostok-2Vladimir kertoi ylpeänä kotikaupungistaan, joka on Venäjän Kaukoidän keskus. Vladivostok on laajemman puolitoista miljoonaisen Primorkij -aluepiirin hallinnollinen keskus ja Venäjän Tyynenmeren laivaston kotisatama. Kaupunkiin johtaa rautatie Moskovasta ja sitä palvelee Vladivostokin kansainvälinen lentoasema, joka sijaitsee noin tunnin matkan päässä kaupungin keskustasta. Vladivostok on yllättävän moderni kaupunki, joka satamakaupunkina elää läheisessä vuorovaikutuksessa naapurivaltioiden ja kaupunkien kanssa. Kaupungin ilmapiiri vaikuttaa avoimelta ja uusille vaikutteille alttiilta.

Vladimir kertoi, että hänen seurakuntansa on saanut sydämelleen evankeliumin viemisen niille ihmisille ja kansoille, jotka eivät koskaan aiemmin ole sitä kuulleet. Venäjän Kaukoidässä he ovat vierailleet aina kaukaista Alaskan rajanaapuria Tšukotkaa myöten. Evankeliumin palo on kuljettanut heitä myös läheiseen ja suljettuun naapurimaahan.

Vladimirin Ikthys-liina kutsuu meitä esirukoukseen tuon kansan ja sen ahdingossa elävien Jeesuksen seuraajien puolesta. Mitä voisimme tehdä, jotta nämä ihmiset saisivat kuulla evankeliumin?