Viisumivaikeuksia Mongoliassa

Kuva: Jussi Valkeajoki

Kylväjän pitkäaikainen Mongolian lähetti Mika Laiho ei saanut seurakuntaviisumilleen jatkoa. Dundgovin läänissä työskennellyt Laiho joutui palaamaan tammikuun lopussa Suomeen odottamaan uuden viisumin myöntämistä.

Seurakuntaviisumilla työskentely on Mongoliassa suhteellisen uusi mahdollisuus. Mika Laiho oli Kylväjän historian toinen seurakunnan kautta työluvan saanut Mongolian-lähetti. Laiho aloitti ensimmäisen työkautensa Mongoliassa vuonna 1998. Nykyinen työkausi alkoi vuonna 2015. Nyt hänelle haetaan uutta viisumia FLOM-M:n kautta.

Dundgobissa toimiva Kylväjän yhteistyöseurakunta Govin Gerel ei myöskään saanut rekisteröintiään uusittua. Tällä hetkellä läänin pääkaupungissa Mandalgovissa ei ole yhtään virallista kristillistä seurakuntaa. “Toivomme, että seurakunta saisi jatkaa toimintaansa entiseen tapaan“, toteaa Mika Laiho.