Kylväjä toteuttaa Bangladeshin-hankkeet supistetuilla budjeteilla

Kylväjä ja bangladeshilainen yhteistyökumppani BLM-F ovat päättäneet toteuttaa molemmat tälle vuodelle Bangladeshiin suunnitellut kehitysyhteistyöhankkeet Suomen ulkoministeriön kielteisestä hanketukipäätöksestä huolimatta. Hankkeet toteutetaan merkittävästi supistetuilla budjeteilla, Kylväjä tukee BLM-F:ää 85 000 eurolla tänä vuonna. Hankkeiden alkuperäinen yhteisbudjetti vuodelle 2017 olisi ollut 558 354 euroa.

Toinen hankkeista on ruokaturvahanke, jolla pyritään mm. monipuolistamaan paikallisten ruokavalioita ja vähentämään aliravitsemusta. Toinen hanke on terveys- ja turvallisuushanke, jolla pyritään vähentämään onnettomuuksia ja lisäämään kylien ensiapuvalmiutta.

– Hankkeet ovat suurin piirtein samanlaisia kuin mitä suunniteltiin, mutta toteutamme ne nyt pienemmällä alueella ja harvemmissa kylissä kuin mikä oli alkuperäinen suunnitelma. Pienten budjettien takia BLM-F on joutunut säästämään rahaa tekemällä henkilöstövähennyksiä ja se on päättänyt myydä toisen projektiauton myöhemmin tänä keväänä, Kylväjän kehitysyhteistyökoordinaattori Rowan Clusker kertoo.

BLM-F ja Kylväjä miettivät parhaillaan myös kehitysyhteistyön tulevaisuutta ja tutkivat uusia rahoitusmahdollisuuksia nyt kun on tullut vaikeammaksi saada tukea Suomen ulkoministeriöltä.