Etiopiaan uusia synodeja ja omia lähettejä maailmalle

Etiopiassa Kebre Mengistin ja Shakison gudjin alueilla vietettiin 19.3. suurta juhlaa, kun sinne perustettiin uusi Adola Genale -synodi. Alueen ensimmäinen seurakunta perustettiin vuonna 1971, nyt seurakuntia on 172 ja yhdessä ne muodostavat uuden hiippakuntaan verrattavan synodin. Kylväjä on ollut perustamisestaan asti mukana alueen työssä. Ensimmäisinä lähetteinä olivat vuonna 1971 Shakisossa työnsä aloittaneet Urpo ja Terttu Kyyhkynen.

Uuden synodin perustamisjuhlassa oli mukana yli 10 000 vierasta. Juhlan yhteydessä siunattiin lähetystyöntekijöiksi Tsadiin lähtevät pastori Milion Haile Mariami ja hänen vaimonsa Genet Simon sekä jo kaksi vuotta somalialueella toiminut kokenut evankelista Kebede Lemman. Etiopiasta on lähtenyt maailmalle jo useita lähetystyöntekijöitä ennen heitä. Mekane Yesus -kirkolla on tavoitteena lähettää 500 uutta lähetystyöntekijää lähivuosina.

Juhlassa vihittiin myös 12 uutta, evankelistoina jo kauan toiminutta pastoria. Nyt synodin alueella on yhteensä 62 pastoria.

Adole Genale -synodi on Etiopian Mekane Yesus -kirkon 26. synodi. Seuraavana viikonloppuna vietettiin kahden muun uuden synodin perustamisjuhlaa. Nopeasti kasvavan Etiopian Mekane Yesus -kirkon jäsenmäärä on tällä hetkellä 8,5 miljoonaa. Kylväjällä on Etiopiassa tällä hetkellä yksi lähetti, joka toimii ruokaturvahankkeessa somalialueella.