Yksinhuoltajaäitien hanke vauhdilla käyntiin Mongoliassa

Yksinhuoltajaäitien hanke vauhdilla käyntiin Mongoliassa

Yksinhuoltajaäitien hanke käynnistyi Arhangaissa. Virallinen aloitustapahtuma järjestettiin läänin kuvernöörin toimistolla helmikuun lopulla ja ensimmäinen työpaja yksinhuoltajaäideille maaliskuun alussa. Maaliskuun puolessa välissä työntekijät suuntasivat maaseudulle. Kolmella kylällä järjestettiin vastaavanlainen projektin aloitus. Ohjelmaan kuului kunnanjohtajien tapaaminen, projektista tiedottaminen paikallisille yksinhuoltajille, heidän tarpeiden kartoittaminen sekä yksinhuoltajien kansalaisjärjestön perustaminen.

Hankkeeseen kuuluvan ammattikoulutuksen aloitti 20 innokasta osallistujaa, jotka pääsevät kahden viikon ajan syventämään taitojaan ruoanlaitossa. Tavoitteena heillä on työllistää itsensä ravintola-alalle. Ammattikoulutusta tullaan järjestämään tänä vuonna kolmessa kahden viikon jaksossa. Yksinhuoltajaäidit valitsevat itse koulutusjaksojen ammattialat.

Yksinhuoltajaäitien hanke toteutetaan vuosina 2017-2018 Suomen ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyön hanketukien avulla. Hankkeen tavoitteena on saada yksinhuoltajaäidit ja -isät työllistämään itsensä tarjoamalla koulutusta ja lisäämällä tietoutta sekä tarjota tukea vertaisryhmien ja psykologin avulla. Vastaavasti myös nuorille pareille ja teini-ikäisille tytöille tarjotaan mahdollisuus psykologin apuun ja vertaistukeen. Kylväjän työntekijöistä mukana ovat Jaakko Tikkanen ja Lahja Nokelainen. Projektin ensimmäisten viikkojen aikana tavoitettiin noin 200 yksinhuoltajaa.