Katekismus paikallisella kielellä Kaukasiassa

Työalueellamme Kaukasiassa on valmistunut Lutherin Vähäkatekismus selityksin -kirjan käännös. Kirjassa on Lutherin katekismuksen lisäksi laaja selitysosa, jossa käydään kristillisen opin ja elämän peruskysymyksiä läpi yli kolmensadan kysymyksen ja vastauksen avulla. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Lutherin tekstejä julkaistaan tällä kielellä. Teoksen käännösprojektista vastasivat Kylväjän Kaukasian työntekijät. Julkaisu tehtiin yhdessä paikallisen saksalais-venäläisen luterilaisen kirkon kanssa.
Paikalliset kristityt ovat selanneet kirjaa mielenkiinnolla, sillä Kaukasiassa ei vastaavia uskon peruskysymyksiä käsitteleviä teoksia juurikaan ole tarjolla. Toisaalta katekismus johdattaa maan valtauskonnon, islamin, piiristä tulevat ensin luontevasti tutustumaan lakiin, ja sen jälkeen evankeliumiin. Reformaation juhlavuosi on hieno aika tuoda Lutherin opetus myös kaukasialaisten ulottuville.