KRIK Finland kasvattamaan urheilulähetystyöhön

Suomeen perustettiin uusi kristillinen urheiluseura KRIK Finland viikko sitten lauantaina. Seuran toiminnanjohtajaksi valittiin lahtelainen Jouni Veltheim. Samana päivänä vietettiin seuran avajaisia Helsingissä Luther-kirkolla. Paikalla oli monipuolinen joukko uskon ja urheilun yhdistämisestä kiinnostuneita kristittyjä eri järjestöistä ja seurakunnista. Pohjoismaisen kristillisen urheilutyön verkoston edustajina mukana olivat Norjan KRIK:n pääsihteeri Erling Ekroll sekä apulaispääsihteeri Magnus Hvalvik.

Uusi seura sai inspiraationsa Kylväjän Mongoliassa aloittamasta urheilulähetystyöstä ja sen synnyttämästä halusta olla Suomessakin kutsumassa, innostamassa ja varustamassa kristittyjä elämään uskoaan todeksi myös liikunnan ja urheilun kautta ulospäinsuuntautuvalla tavalla. Visiona on edesauttaa sitä, että ihmiset voisivat kokea urheilun, uskon ja elämän iloa – sekä kutsua myös kavereitaan luontevalla tavalla tähän samaan iloon. Tavoitteisiin pyritään perustamalla paikallisia harrasteryhmiä ja kansallisia lajiryhmiä sekä järjestämällä valtakunnallisia leirejä. Kaikessa toiminnassa keskeisellä paikalla ovat evankeliumi ja ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Syksyllä 2017 Suomen Raamattuopistossa starttaava vuoden mittainen Urheilulinja on osa KRIK Finlandin koulutuspolkua, jonka kautta kasvatetaan vastuunkantajia työhön Suomessa sekä urheilulähetystyöhön maailmalla. Urheilulinjan vetäjän toimii urheilulähetti Niko Ijäs.

Seuraan ja sen toimintaan voi liittyä paikkakunnasta, iästä ja taitotasosta riippumatta. Yhtenä perusajatuksena KRIK Finlandissa on, että ideasta toimintaan on lyhyt matka. Toiminta muotoutuukin alusta asti jäsentensä näköiseksi. Työtä rakentamaan kutsutaan kristittyjä ja yhteisöjä yli kirkkokuntarajojen antamaan yhteinen todistus ajassamme, jossa evankeliumille on suuri tarve.