Lähetyksen kesäpäivät Raahessa tällä viikolla

Tulevana viikonloppuna vietetään Lähetyksen kesäpäiviä merellisessä Raahessa. Viikonlopun aikana sukelletaan Syvemmälle sekä reformaation että Suomen juhlavuoden teemoihin raamattuopetusten, musiikin ja lähettien kuulumisten kautta. Lähetyselämän makuun pääsee muun muassa mongolialaisessa jurtassa ja juoksemalla Bangladeshin koululaisten hyväksi.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lähetysyhdistys Kylväjä ja Raahen seurakunta, jonka keskeltä on yli sata vuotta lähetetty ja lähdetty lähetystyöhön. Raahessa toimii tiettävästi Suomen vanhin, 150-vuotias lähetyspiiri, ja Kylväjän läheteistä useampi on kotoisin Raahen seudulta, viimeisimpinä Ella ja Janne Henriksson, jotka siunataan lähetystyöntekijöiksi sunnuntaina kahden muun lähetystyöntekijäksi siunattavan kanssa.

Raahen kirkossa ja sen lähiympäristössä on ohjelmaa kaiken ikäisille. Raamattuopetukset vievät syvemmälle syntiin, armoon ja uuteen elämään. Raahen seurakuntakodille rakennetussa Lähetysmaailmassa voi haistaa ja maistaa lähetyselämää sekä tavata lähettejä kahvi- tai teekupin äärellä. Kanavissa pureudutaan lähtemisen ja lähettämisen kysymyksiin. Ulkomailta saapuu vieraaksi lähetystyöntekijöiden lisäksi Viron lähetyskeskuksen johtaja Leevi Reinaru sekä arabipastori Elias Said Israelista.

Urheilulähetys ja kristillinen urheilutyö tulevat tutuiksi perjantain hyväntekeväisyysjalkapallo-ottelussa Raahen seurakunta – FLOM Sports Club. Lauantaina juostaan Bangladeshin koululaisten hyväksi. Juoksutapahtuma sopii kaiken ikäisille ja torin ympäristössä olevaa reittiä voi kiertää myös kävellen.

Pienten lasten Muksulassa 3-6-vuotiaat pääsevät leikkimään, laulamaan, touhuamaan ja tapaamaan lähettejä. Koululaisten ohjelmassa pelataan mongolialaisia pelejä, matkataan Matin ja Joonan matkassa maailmalla sekä lähdetään merelliselle seikkailulle. Iltatilaisuuksien vieraiksi etenkin nuorille saapuvat laulaja-lauluntekijä Mirkka sekä Raahen seurakunnan nimikkolähetti, virolainen muusikko Joel Reinaru. Musiikkia on luvassa myös Jukka Leppilammelta ja Hanna Ekolalta. Perjantai-iltana hiljennytään Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Suomalaiseen messuun, jossa on mukana lauluyhtye Sointu.

Kesäpäiviä edeltävällä viikolla Raahen alueella on tilaisuuksia tiistaista alkaen, muun muassa vainottujen kristittyjen rukoushetki Alpuan kirkkokivellä Vihannissa keskiviikkoiltana ja aattoseurat Pappilan pihassa Pattijoella torstai-iltana.

Lähetyksen kesäpäivien ohjelma löytyy osoitteesta Lähetyksen kesäpäivien sivuilta.