Lähetyksen kesäpäivien perjantaissa jalkapalloa, rukousta ja Suomalainen messu

Lähetyksen kesäpäivät alkoivat tänään perjantaina aurinkoisessa Raahessa. Iltapäivällä pelattiin jalkapallo-ottelu, jossa olivat vastakkain Raahen seurakunnan ja FLOM Sports Clubin, Kylväjän urheilulähetystyön, joukkueet. Ensimmäinen puoliaika oli tasaväkinen, mutta lopulta ottelu päättyi Raahen seurakunnan hyväksi luvuin 7–3. Lastenohjelma alkoi puolestaan mongolialaisilla peleillä urheilulähetystyöntekijä Niko Ijäksen johdolla.

Lähetyksen kesäpäivien Syvemmälle-teema vei illan aluksi syvemmälle rukoukseen. Leena ja Jari Honkakari toivat terveisiä työstä Israelista. Monet ihmiset tulevat tutustumaan Immanuel-kirkkoon Tel AvivJaffassa ja kuulevat samalla evankeliumin. ”Esirukousaiheemme on, että Messias voisi tulla tutuksi, rakkaaksi ja omaksi näille ihmisille ja meille kaikille.”

Leena kertoi työstä prostituoitujen parissa Punaisen maton keskuksessa Tel Avivissa. Keskus antaa aineellista apua, mutta kaikille halukkaille tarjotaan myös keskustelu- ja rukoustukea. ”Punaisen maton keskuksen mottona on tuoda Jeesus pimeimmästä pimeimpään paikkaan.”

Tilaisuudessa julkaistiin suomenkielinen painos kirjasta Muistakaa hänen ihmetyötään – Ebenezer-koti 40 ensimmäistä vuotta. Yksi kirjan toimittajista, Ebenezer-kodissa työskentelevä Pirkko Said, iloitsi tuoreesta kirjasta: ”Ensin tämä oli unelma, joka oli mahdoton toteuttaa, mutta Jumala teki sen mahdolliseksi.”

Lisäksi tilaisuudessa kuultiin työstä kiinankielisessä maailmassa ja Itä-Aasiasta, jonne Kylväjällä on avautunut ovia mielenkiintoisille uusille alueille. Rukouksissa muistettiin suljetussa maassa eläviä ja muita vainottuja kristittyjä.

Kiitosmielellä Suomalaisessa messussa

Suomalainen messu johdatti Raahen kirkkoon kokoontuneen väen Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä syviin suomalaisiin tuntoihin ja kiitosmieleen itsenäisestä isänmaasta ja lähetystyön hedelmistä. ”Niin runsasta leipää syömme, niin raikkaat on lähteet maan. On siunattu jälkiä työmme, paljosta hyvä on antaa”, lauloi lauluyhtye Sointu.

Viron Lähetyskeskuksen johtaja, pastori Leevi Reinaru puhui saarnassaan viinipuusta, sen oksista ja puutarhurista, joka tekee kaikkensa, jotta viinipuun oksia ei tarvitsisi leikata.

”Jumala on investoinut paljon kansaansa, jotta se pääsisi luvattuun maahan ja hoitaisi tehtävän, joka sille on annettu. Se tehtävä on elää Jumalan kunniaksi ja julistaa ilosanomaa.”

Hän kiitti myös Kylväjän ja Viron kirkon yhteistyöstä: ”Yksi virolainen on työskennellyt Kylväjän määräaikaisena lähettinä, toinen on käynyt Kylväjän lähetyskurssin ja kolmas, virolainen pastori, on valittu opiskelemaan ensi syksyn lähetyskurssille.”

Illan päätteeksi hiljennyttiin Jumalan syvähoitoon laulaja, lauluntekijä Mirkka Paajasen kanssa.

”Entä jos Jumala on enemmän kuin kerrotaan? Entä jos Jumala on suurempi kuin uskonkaan? Entä jos Jumala on väsynyt tuomitsemaan, valmiiks anteeks antamaan,” hän lauloi.

Illanvirkut jatkavat iltaa vielä GospelCafessa. Musiikkivieraana on Mirkka ja spottipuheenvuoroissa Sini Paajanen ja Heta Rantanen kertovat harjoittelujaksostaan Bangladeshissa.