Lähetyksen kesäpäivien vapaaehtoiset siunattiin Raahen kirkossa

Lähes 100 vapaaehtoista siunattiin keskiviikkoiltana eri tehtäviin Raahen kirkossa viikkomessun yhteydessä upeasti soineen juhlakuoron ja yhteisen ehtoollisen vieton kera. Kirkkoherra Tuomo Matala ja lähetyssihteeri Henri Oksanen Raahen seurakunnasta sekä kotimaantyön johtaja Hanna Lindberg ja aluekoordinaattori Jarmo Mäki-Mikola Kylväjästä siunasivat jokaisen henkilökohtaisesti ja rukoilivat, että kolmiyhteinen Jumala pyhittäisi itse kunkin palvelemaan Kristuksen kirkkoa kesäpäivien vapaaehtoisen tehtävässä.

Jarmo Mäki-Mikola muistutti saarnassaan, että täydellisten seurakunta ei ole koskaan palvellut kesäpäivillä, mutta armahdettujen seurakunta on ja saa olla mukana tänäkin vuonna.

Hanna Lindberg iloitsi kahvihetkessä hyvästä yhteistyöstä Raahen seurakunnan ja lähetysyhdistys Kylväjän välillä. Hän siteerasi Raahen kappalaista Petri Tervoa pohtiessaan tapahtuman antia ja kaiken vaivannäön merkitystä molempien järjestäjätahojen näkökulmasta: “Itseäni on viehättänyt suuresti Kylväjän väen asenne, kun sanotaan, että jokin maa on vaikea. Kohta joku kysyy: No miten me sinne pääsemme?!  Toivon, että ripaus tuota luovaa hulluutta tarttuu Kesäpäivien tekemisen yhteydessä myös meidän seurakuntaamme. Meillä on vahva ja tekevä seurakunta. Mutta kanssakäyminen toisten kanssa voi antaa lisää eväitä kaikille osapuolille, eikä into sammu ja uusia ideoita syntyy.
Juhlajulisteessa on paikallinen maamerkki ja ylpeydenaihe: Taskun pooki. Seurakunnalle karmeinta on, jos siitä tulee pooki – valoa heijastamaton majakka. Suokoon Taivaan Isä, että kaikki saisivat öljyä lamppuihinsa kotiin ja kotiseurakuntaan vietäväksi, jotta loistaisimme kaikki Sanan lamppuina.”

Jarmo Mäki-Mikolan saarna vapaaehtoisten siunaamistilaisuudessa Kesäpäivien sivuilla.

Tutustu myös Lähetyksen kesäpäivien ohjelmaan.