Lähetyksen kesäpäivillä siunattiin neljä uutta lähetystyöntekijää

Raahen kirkko täyttyi sunnuntaiaamuna, kun messussa siunattiin Ella ja Janne Henriksson, Jüri Perendi ja Daniel Tegene lähetystyöntekijöiksi. Nelikko kävi lähetyskurssin viime syksynä, ja kevään aikana he ovat siirtyneet tehtäviinsä ja kieliopintojen pariin: Henrikssonit Mongoliaan, Jüri Perendi Japaniin ja Daniel Tegene Etiopiaan.

Lähetysjohtaja Pekka Mäkipää saarnasi messussa Luukkaan evankeliumin 12. luvusta:

”Rahan ja omistamisen valtaa ei murra kehotus ja käsky, mutta sen voi tehdä ansaitsematon rakkaus ja syvenevä ymmärrys siitä, mitä oikeasti olemme saaneet Hänessä. Evankeliumi todella reformoi – uudelleen muotoilee – motiiveja, sieluja, identiteettiä, maailmankuvaa, toimintaa”, hän avasi päivän evankeliumitekstiä. ”Lähetyskäsky on nimenomaan käsky. Mutta se mittaa myös uskomme aitoutta: ’en sano tätä käskeäkseni vaan koetellakseni teidän rakkautenne aitoutta’ (2. Kor. 8:9). On syvimmältään kyse evankeliumin todeksi elämisestä.”

Hän vertasi evankeliumin kertomista ruuan epätasaiseen jakautumiseen maailmassa: ”Ongelmamme on logistinen. Kolmannes maailman väestöstä kuolee saamatta mahdollisuutta kuulla ja päästä osalliseksi katoamattomasta aarteesta Jumalan luona.”

Iltapäivän raamattutunnilla Elias Said puhui aiheesta Syvemmälle uuteen elämään.

”Suomessa saamme vettä hanasta, eikä meidän tarvitse edes ajatella koko asiaa. Eri puolilla maailmaa miljoonat ihmiset joutuvat kulkemaan kauas saadakseen vettä. Tämä kuvaa Jeesusta. Meillä on Jeesus käden ulottuvilla, hänen sanansa ja opetuksensa. Pidämme sitä itsestäänselvyytenä.

Meillä on vettä, mutta jos emme avaa hanaa, emme saa vettä. Samoin jos emme tutki Raamattua, emme saa elävää vettä. Jokaisen pitää juoda omaan janoonsa. En voi sanoa, että isäni juo paljon vettä, se riittää. Minulla täytyy olla oma henkilökohtainen suhde Jeesukseen, mennä syvemmälle Hänen kanssaan. Hän on elämän lähde.”

 

Raahesta Kauniaisiin

Kesäpäivien päätteeksi vietettiin kiitosjuhlaa. Kaukasian-lähetti sanoi puheessaan, että lähetystyössä ei ole niinkään kyse taidoista ja lahjoista vaan käytettävissä olemisesta: ”Kuka tahansa meistä voi saada aikaan paljonkin, kun Jumala lähettää ja siunaa.” Kristityt eivät erotu ei-kristityistä erinomaisuudellaan, vaan sillä, että he tunnustavat oman syntisyytensä ja uskovat Jeesukseen syntiensä sovittajana. Ukrainassa juutalaistyötä tekevä Marja Liedenpohja puolestaan kertoi tiestään lähetystyöhön ja perheen elämästä ja työstä Odessassa.

Lähetyksen kesäpäivät kokosi viikonvaihteessa yhteensä 1500 ihmistä Raaheen teemalla Syvemmälle. Kesäpäivien toteuttamiseen osallistui toistasataa talkoolaista.

Kiitosjuhlan lopussa Raahen seurakunnan kirkkoherra Tuomo Matala ja lähetysteologi Petri Tervo ojensivat viestikapulana toimivan muistitikun Suomen Raamattuopiston rehtori Juha Vähäsarjalle. Ensi vuonna tavataan viikkoa ennen juhannusta Kauniaisissa!