Siunauksin matkaan

Lauantain iltajuhlassa raahelaiset Mongolian-lähetit Ella ja Janne Henriksson jakoivat muistojaan Raahen kirkosta ja kiittelivät seurakunnan hyvää kristillistä nuorisotyötä. Samoin alkujaan raahelainen Satu Poikonen kertoi tiestään teltantekijälähetiksi Berliinissä.

Raahen seurakunnan lähetys- ja kansainvälisen työn sihteeri Henri Oksanen muisteli Raahen jo yli 150 vuotta vanhan lähetyspiirin alkua vuonna 1876: ”Durchmanin varustamon uuden laivan vesillelaskutilaisuudessa 1876 sattui onnettomuus tukirakenteiden pettäessä. Durchmanin perheen 5-vuotias Johan-poika totesi tuossa tilanteessa: ’Niinhän se käy, kun meillä kotona ei ikinä rukkoilla.’”

Lähetystyöntekijöiden perheiden näkökulman tilaisuuteen toi Janne Henrikssonin sisko Enna, jonka koskettavat lähtemiseen liittyvät laulut saivat monen herkistymään.

Yhteinen juhla huipentui työalueelle palaavien lähettien siunaamiseen. ”Ole luja ja rohkea; älä säikähdy äläkä arkaile, sillä Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin” (Joos. 1:9), rohkaistiin lähtijöitä.

Loppuillan Juuri nyt! -tilaisuudessa yhdistyivät Jukka Leppilammen musiikki ja Hanna Räsäsen tulkitsemat katkelmat Kylväjän perustajan Per Wallendorffin kirjasta Taivasten valtakunnan salaisuus. Jukka Leppilammen ja virolaisen Joel Reinarun musiikkia kuultiin illan päätteeksi myös GospelCafessa. PKinterin 2017 opiskelijat tuovat terveiset Ateenan pakolaiskeskuksesta.

Lähetyksen kesäpäiville osallistui lauantaina viisisataa vierasta. Bussiretket tapahtumaan tehtiin ainakin Kajaanista, Ylivieskasta, Paltamosta, Oulusta, Haukiputaalta ja Haapajärveltä. Nettiradioiden äärellä oli kuulijoita Japanista Pirkanmaalle.