Iloa ja oppimista jalkapalloleirillä

Kylväjä ja KRIK Finland järjestivät kahden päivän jalkapalloleirin 5-8-vuotiaille tytöille ja pojille. Espoon kristillisellä koululla järjestetyllä leirillä pelattiin sisä- ja ulkotiloissa. Joillekin lapsille tämä oli ensimmäinen kerta ohjatun jalkapallon parissa. Toiset pelaajat olivat taas ehtineet harrastamaan jalkapalloa jo jonkin aikaa. Erilaisten leikkien ja pelien kautta osallistujat oppivat perusteknisiä taitoja jalkapallosta sekä yhteistyötä ja toisten kunnioittamista. Leirin alussa myös kerroimme, että leirille tultiin pitämään hauskaa.

Lapset kokivat peleissä onnistumisen ja epäonnistumisen tunteita. Ohjaajat ja muut pelaajat kuitenkin kannustivat kaikkia, eikä kenenkään pelaajan annettu lannistua. Nimenomaan kokeilemisen ja epäonnistumisien kauttahan meillä on mahdollisuus oppia uusia taitoja. Leirin aikana keskustelimme myös siitä, että tervettä itseluottamusta tarvitaan. Kaikki me osaamme ja opimme kyllä, kun vain kokeilemme ja harjoittelemme tarpeeksi.

Jalkapallotoimintaa jatketaan viikoittain. Alkuun jatkamme saman ikäryhmän kanssa. Kuten leiri, viikoittainen toiminta antaa lapsille ja myös vanhemmille lähetyskasvatusta, sillä urheilulähetystyötä pidetään vahvasti esillä.
Lisätietoa toiminnasta saa Niko Ijäkseltä, niko.ijas@sro.fi tai 045-3515269