Juutalaisevankelioinnin konferenssi Berliinissä

Kristillinen usko on suoraa jatkumoa Vanhan testamentin julistukselle ja opetukselle, opetti pastori David Sadok.

– Joskus kuulemme sanottavan, että juutalaiset eivät tarvitse Jeesusta, koska he ovat jo Jumalan valittua kansaa. Kuitenkin Raamattu vakuuttaa, että ei ole olemassa kahta erillistä tietä Jumalan luo. On vain evankeliumin tie. Ainoastaan usko Jeesukseen voi pelastaa juutalaiset ja kaikki muut maailman ihmiset, näillä sanoilla avasi Lausannen liikkeen juutalaistyön koordinaattori Rolf Gunnar Heitmann juutalaisevankelioinnin konferenssin Berliinissä.

Joka neljäs vuosi pidettävä konferenssi kokosi yhteen suuren joukon Jeesukseen uskovia juutalaisia ja heidän parissaan työskenteleviä.  Tällä kertaa kokous pidettiin Berliinissä, josta on viime vuosina muodostunut uudelleen eräs Euroopan juutalaisuuden keskuksista. Kaupungissa asuu yli 50 000 juutalaista, ja siellä vierailee vuosittain lähes saman verran turisteja sekä opiskelijoita Israelista.

Kokouksen osallistujat tulivat yli kymmenestä Euroopan maasta, sekä Israelista, USA:sta ja Australiasta. Kokouksen tavoitteena oli innostaa tavoittamaan evankeliumilla juutalaisia, kuulla heidän tilanteestaan ja oppia messiaanisesta juutalaisuudesta sekä yhteisestä uskostamme. Tämän kertainen kokoontuminen tapahtui reformaation merkkivuoden teemalla ”Uskonpuhdistus ja sen vaikutus juutalaisten evankeliointiin, messiaaninen juutalaisuus sekä juutalaisten ja kristittyjen väliset suhteet”.

– Juutalaiset ovat Jumalalle rakkaita ja Hänen valittua kansaansa (Room. 11:28). Tämän tähden Raamattuun sitoutuvat kristityt ovat aktiivisesti olleet mukana juutalaisten parissa tehtävässä lähetyksessä; julistuksessa ja palvelussa. Näin on ollut tähän asti, mutta onko tämä yhä voimassa, kysyttiin kokouksessa.

Pöytäkeskusteluissa pohdittiin muun muassa uskonpuhdistuksen perintöä.

Seminaareissa ja pöytäkeskusteluissa keskityttiin uskonpuhdistuksen perintöön ja sen vaikutukseen juutalaisten sekä kristittyjen välisiin suhteisiin. Samalla mietittiin, miten voimme löytää uusia tapoja viedä evankeliumia juutalaisille. Erityisesti haastettiin nuorta sukupolvea mukaan juutalaislähetykseen.

Kokouksessa oli mukana useita messiaanisen liikkeen vaikuttajia. Israelilainen messiaaninen pastori David Saddok kiteytti opetuksensa osuvasti:

– Kristillisellä uskolla on vahvat juutalaiset juuret. Jeesus oli taustaltaan juutalainen, joka syntyi juutalaiseen perheeseen. Hän kuului Daavidin sukuun. Kristillinen usko on suoraa jatkumoa Vanhan testamentin julistukselle ja opetukselle. Aabraham on sekä juutalaisten että kaikkien maailman kristittyjen kantaisä. Hän on meille esimerkki uskosta ja todellisesta Jumalaan turvautumisesta.