Oppilaat evakuoitiin asuntolasta kovien tulvien vuoksi Bangladeshissa

Tulvatilanne Pohjois-Bangladeshissa on tällä hetkellä poikkeuksellisen huolestuttava, myös Kylväjän työalueella maan luoteisosassa. Vedenpinnan noustua ennätyslukemiin ei yhteistyöjärjestömme BLM-F:n työntekijöille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin evakuoida Uzirpurin asuntolan kaikki 52 lasta, kertoo toiminnanjohtaja Chondon Soren. Viimeiset heistä ovat lähteneet asuntolasta tänään vanhempiensa kanssa. Järjestön johto teki päätöksen yhdessä oppilasasuntolan henkilökunnan kanssa vierailtuaan alueella tarkastamassa olosuhteet paikanpäällä ja tekemässä uhka-arvio. Päätöksellä varmistetaan, että lapset pääsevät turvallisesti koteihinsa ennen tulvaveden nousua kriittisen korkealle tasolle.

Pyydämme rukousta tilanteen parantumiseksi, jotta suuremmilta aineellisiltakin vahingoilta säästyttäisiin koko Uzirpurin koulutuskeskuksen alueella, jonka rakennuksia tulva nyt uhkaa. Tavoitteena on päästä jatkamaan koulunkäyntiä mahdollisimman pian. Rukousaiheeksi jätämme myös erityisesti alavilla seuduilla elävät bangladeshilaiset, joiden tilanne on nyt todella tukala luonnonmullistusten seurattua toinen toistaan kuluneen vuoden aikana.