Aili Maria Manninen saateltiin eläkkeelle kiitosten kera

Sunnuntaina 3.9. vietettiin Raamattuopistolla Kauniaisissa pitkäaikaisen Bangladeshin-lähetin Aili Maria Mannisen elämäntyönjuhlaa. Juhlaan toivat terveisensä Aili Marian nimikkoseurakunnat, lähetti- ja muut työtoverit, lähettäjät ja sukulaiset.

Lähetysjohtaja Pekka Mäkipää kiitteli Aili Mariaa elämäntyöstään Bangladeshissa, jossa työmaa on laaja paikallisten ja viranomaisten kohtaamisista kirkon elämään ja kehitysyhteistyöhön. Hän viittasi Jesajan kirjan sanoihin ”Hiljainen luottamus on teidän voimanne”, ja Sananlaskujen kirjan sanoihin ”Uskollisuus on ihmisessä arvokkainta”, jotka toteutuvat Aili Marian työssä ja elämässä.

Bangladeshin-lähettien pitkän ketjun uusimmat lenkit Saara ja Tomas Bengtsson sekä Annukka Isokoski kiittivät ”isosiskoaan” lämpimästä vastaanotosta Bangladeshiin ja perehdytyksestä työhön. Heidän mukaansa kolme A:ta kuvaavat hyvin Aili Mariaa: anteliaisuus, avuliaisuus ja ahkeruus. Hän on niissä erinomainen esimerkki nuoremmille.

Juhlassa olivat mukana Aili Marian nimikkoseurakuntien edustajat Joutsasta, Tapiolasta, Savitaipaleelta ja Sysmästä. Tapiolan seurakunnan eläkkeellä oleva pastori Aarne Laasonen soitti juhlassa Finlandia-hymnin ja Oi ihmeellinen armo -virren sahalla, joka on soinut myös Tapiolan seurakunnan vierailulla Aili Marian luona Bangladeshissa.

”Aili Maria järjestää papereita pahan päivän varalle”, oli lähetysjohtaja Pekka Mäkipää todennut ensimmäisellä Bangladeshin-vierailullaan. Bangladeshin-työn 40 vuoden aikana kertyneiden papereiden järjestely johti lopulta siihen, että työuransa päätteeksi Aili Maria Manninen kokosi Bangladeshin-työn vaiheista 40 kertomusta ja tietoiskua sisältävän kirjan Bangladeshin monet kasvot, joka julkistettiin juhlan yhteydessä.

Kiitokset saivat Aili Marian lisäksi ystäväkirjeen postittajat Eeva Luoto ja Anneli Virolainen.

Aili Marian toivevirsi 437 kiteytti hänen kutsumuksensa ja tapansa tehdä työtä:
”Ihmiskunnan tuskaa kantaa
Jeesus aivan omanaan,
esikuvan meille antaa
rakkauteen toimivaan.
Hän ken antoi ilon meille,
kutsuu alle kuormien.
Väistymmekö muille teille pettäjinä Jeesuksen?

Koko maailmamme yllä
loistaa risti Kristuksen.
Yhteistä on tuska kyllä,
avuntarve yhteinen.
Kun me täällä huojennamme
veljiemme kuormia,
näkymättä rinnallamme
kulkee Kristus, auttaja.”