Juutalaisilla alkoi vuosi 5778

Viime viikolla vietettiin juutalaista uutta vuotta. Myös Odessan messiaaniset seurakunnat ja Jews for Jesus (Juutalaiset Jeesukselle -järjestö) järjestivät omansa. Juhliin oli kutsuttu erityisesti juutalaisia niin kirjeitse, kadulla kuin puhelimitse. Kaikissa kolmessa tilaisuudessa olikin salin täydeltä kuulijoita, joille perinteisten uuden vuoden toivotusten lisäksi kerrottiin Hyvä sanoma Messiaasta, Jeesuksesta. Uusi Jerusalem -seurakunnassa lapset siunattiin perinteisesti rukousviitan alla.

Juutalaisen uuden vuoden, Rosh hashanan, viettoon kuuluu oleellisena osana shofarin puhaltaminen jumalanpalveluksissa. Shofar on pässinsarvesta valmistettu torvi, jonka äänen on tarkoitus havahduttaa kuulija odottamaan lähenevää tuomiota. Juutalainen uusi vuosi aloittaa kymmenen katumuspäivän jakson, joka päättyy jom kippuriin, sovituspäivään.