Annoit minulle elämän – Raamattu lähetystyön ytimessä

Reformaation merkkivuonna lähetyselämän keskuksessa on Raamattu. Sen sanoman tavoittamattomissa on vielä kansoja, kieliryhmiä, perheitä ja yksittäisiä ihmisiä, joita Raamatun Jumala kaipaa kohdata. Lähetysyhdistys Kylväjän lähetystyön tavoite on uskon syntyminen ja seurakuntien perustaminen sinne, missä ei enää tai vielä tunneta Kristusta.

Kirkkohallituksen määräämä Kylväjän kolehtipyhä on uskonpuhdistuksen muistopäivänä 5.11.2017. Kolehtikohteena on Raamatun opetus ja koulutus Aasiassa ja Afrikassa. Kolehtipyhä on osa Lähetysyhdistys Kylväjän raamattutyön keräystä.

Raamattu kulkee lähetystyöntekijöiden mukana kaikilla Kylväjän työalueille. Sanaa tutkitaan yhdessä ja opetellaan elämään sen mukaan. Kun Raamattu on tullut tutuksi, paikallisia kristittyjä koulutetaan tutkimaan ja opettamaan sitä, ja viemään evankeliumia uusille seuduille.

Siellä, missä Raamattua ei ole paikallisella kielellä, osallistutaan raamatunkäännös- ja kielityöhön. Jos julkinen Raamatun opetus on mahdotonta, eletään sanomaa todeksi auttaen ja palvellen. Raamattukoulutus varustaa seurakuntia ja tukee vastuunkantajien koulutusta.

Kielityötä Kylväjä tekee tällä hetkellä Kaukasiassa, Nepalissa, Siperiassa ja Keski-Aasiassa. Hiljattain on valmistunut muun muassa kristillistä ääni- ja videomateriaalia Nepalin syrjäseutujen lukutaidottomien käyttöön kännykän avulla.

Raamattukoulutustyössä Kylväjä on mukana Etiopiassa, Mongoliassa, Japanissa, Etu-Aasiassa, Kaukasiassa ja Nepalissa. Etiopiassa Kylväjä on tukenut Adolan raamattukoulua jo sen perustamisesta saakka, vuodesta 1972. Mongoliassa Kylväjä on mukana Darhanin raamattukoulussa ja Paimentolaisten seurakuntakoulussa, joka sai alkunsa vuosi sitten. Yksi Paimentolaisten seurakuntakoulun vierailevista opettajista on Kylväjän lähetysteologi Jukka Norvanto.

Raamattua selittävän kristillisen kirjallisuuden julkaiseminen tukee seurakunnan syntymiseen tähtäävää työtä, näin etenkin Burjatian maaseudulla Itä-Siperiassa, katuevankeliointityössä Ukrainassa ja Immanuel-kirkossa Israelissa. Itä-Siperiassa Raamattuun suhtaudutaan kunnioittavasti, kertoo lähetystyöntekijä Anitta Lepomaa. ”Raamattua luetaan varovasti ja aralla mielellä. Jokainen sana on tärkeä.” Merkittävää on myös saada käyttöön Katekismus paikallisella kielellä, kuten viime keväänä Kaukasiassa.

Lähetysyhdistys Kylväjän raamattutyötä esitellään virallisen kolehtipyhän jumalanpalveluksissa ja tilaisuuksissa sunnuntaina 5.11.2017, joka on myös uskonpuhdistuksen muistopyhä.

Tietoa Kylväjän kolehtipyhästä ja kolehtikohteen esittelymateriaalit: www.kylvaja.fi/seurakunnille

Tietoa Kylväjän raamattutyöstä www.kylvaja.fi/raamattutyo

Annoit minulle elämän – raamattutyön keräys www.kylvaja.fi/lahjoita